Krievijas politiķis uzskata: ASV ir politiski un ekonomiski pakļāvušas Latviju

© Sputnik / Сергей Орлов / Pāriet pie mediju bankas"Iskander"
Iskander - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau vairākus gadu desmitus ASV īsteno ekonomisko un politisku ekspansiju Krievijas kaimiņvalstīs, un operatīvi taktiskais raķešu komplekss "Iskander" nodrošina aizsardzību apstākļos, kad NATO paplašinās uz austrumiem.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander" dislokācija Kaļiņingradas apgabalā neapdraud starptautisko drošību, taču nodrošina Krievijas aizsardzību apstākļos, kad NATO paplašinās uz austrumiem, sarunā ar RIA Novosti pauda Krievijas Federācijas padomes Aizsardzības  un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Bondarevs.

Iepriekš NATO aicināja Krieviju ievērot caurspīdības principus jautājumā par operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander" dislokāciju Kaļiņingradas apgabalā, taču Valsts domes Aizsardzības komiteja pauda viedokli, ka nesaskata pamatu informācijas apmaiņai.

Развертывание оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер-М - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Iskanderi" Baltijā: Karību krīze reģiona mērogā?

"Operatīvi taktiskais raķešu komplekss "Iskander" ir aizsardzības, nevis uzbrukuma ierocis. Starptautiskajai drošībai tas nekaitē, taču nodrošina Krievijas aizsardzību apstākļos, kad NATO paplašinās uz austrumiem," — uzsvēra senators.

Bondarevs atzīmēja, ka NATO paplašina spēkus, attīsta infrastruktūru un palielina bruņoto spēku skaitlisko sastāvu Krievijas tiešā tuvumā — Polijas un Rumānijas teritorijā, kā arī citās Centrālās un Austrumeiropas valstīs.

ASV jaunajā budžetā 2019. gadam Pentagons ir pieprasījis jau vairāk nekā 6,3 miljardus dolāru uzdevumiem ar mērķi "pretoties Krievijas agresijai Eiropā", ieskaitot amerikāņu karavīru skaita pieaugumu Austrumeiropas reģionā un NATO sabiedroto militāro apmācību, atgādināja komitejas priekšsēdētājs.

"Jau vairākus gadu desmitus ASV īsteno ekspansiju mūsu kaimiņvalstīs: tās sagrāvušas Dienvidslāviju, izprovocējušas pilsoņu karu ar tam sekojošām ilgstošām nekārtībām Ukrainā, politiski un ekonomiski pakļāvušas Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju," — atgādināja Bondarevs.

Iskander - Sputnik Latvija
Krievija pieņēmusi lēmumu par "Iskanderu" pastāvīgu dislokāciju Kaļiņingradā

Jau aizvadītā gada oktobrī Baltijas valstis un Polija pauda bažas sakarā ar informāciju par Krievijas lēmumu nogādāt Kaļiņingradas apgabalā kompleksus "Iskander". Tolaik Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka "Iskanderu" pārdislokācijas iemesls ir NATO destruktīvās darbības, un Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Krievijas raķetes paliks Kaļiņingradas apgabalā līdz brīdim, kad Krievija būs pārliecināta, ka plāni veidot pret Krieviju vērsto pretraķešu sistēmu Eiropā vairs nepastāv. Maskava jau daudzkārt ir uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nekādām NATO valstīm, un aliansē šis fakts ir ļoti labi zināms.

Ziņu lente
0