Krievijas GKS lidotāji pārbauda jaunos iznīcinātājus Su-57

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСу-57 на взлете
Су-57 на взлете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnu izmēģinājumos tiek izmantotas 10 mašīnas. Pirmās lidmašīnas tiks nodotas bruņoto spēku rīcībā 2019. gadā.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Krievijas Gaisa kosmisko spēku piloti uzsākuši piektās paaudzes iznīcinātāju Su-57 (agrākais nosaukums T-50) izmēģinājumu un cīņu ekspluatāciju, pavēstījis Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Jurijs Borisovs, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Iznīcinātājs F-15 Eagle kara aviācijas bāzē Lielvārdē - Sputnik Latvija
Krievijas GKS lidmašīnu ieslēgtie transponderi nemazina NATO aviācijas interesi

Ministra vietnieks pastāstīja, ka 2018. gadā tiks parakstīts līgums par Su-57 partijas piegādi. "Vispirms mēs noslēgsim līgumu par pirmo eskadriļu – 12 lidmašīnām," – precizēja Borisovs.

Pēc viņa vārdiem pirmās divas lidmašīnas no šīs partijas bruņotie spēki varētu saņemt jau 2019. gadā. Viņš piebilda, ka iepriekš frontes aviācijas perspektīvi aviokompleksu izmēģinājumu un konstruktoru darbu ietvaros izgatavotas 12 lidmašīnas, un 10 no tām pašlaik tiek aktīvi izmēģinātas.

2017. gada decembrī Krievijas piektās paaudzes iznīcinātājs Su-57 devās pirmajā lidojumā ar jaunāko aviodzinēju "Izstrādājums 30", kas tika izstrādāts tieši "neredzamās lidmašīnas" vajadzībām. Lidojums ilga 17 minūtes un notika bez problēmām un iebildēm. Su-57 attīstības programmā vienīgais trūkstošais posms bija dzinēji, kuri neļāva šo lidaparātu iekļaut piektās paaudzes iekārtu kategorijā.

Su-57 (T-50) ir piektās paaudzes Krievijas lidmašīna. Tā aprīkota ar principiāli jaunu avionikas kompleksu un perspektīvu radiolokācijas staciju ar fāzētu antenu režģi.

Ziņu lente
0