Maskavu noklājis sniegs, ir cietušie

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasSniegputenis Maskavā
Sniegputenis Maskavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stiprākais sniegs un ledains lietus turpinājās Maskavā un Krievijas Centrālajā reģionā 3. un 4. februāra brīvdienās; saskaņā ar sinoptiķu datiem, šāda sniega stihijas plosīšanās vērojama tikai reizi simts gados.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, stihijas rezultātā bojā gājis viens cilvēks, pieci cilvēki guvuši miesas bojājumus, vēsta RIA Novosti. Par traumu iemesliem kļuva pārrauti vadi un koki, kuri nogāzās sniega un ledus svara ietekmē. Kopā pilsētā nogāzušies 2000 koku, sabojātas maskaviešu mašīnas.

Pēc laikapstākļu centra "Fobos" vadošā speciālista Jevgēnija Tiškoveca sacītā, divu dienu laikā Maskavā izkritusi apmēram mēneša nokrišņu norma. Sniega kupenu augstums pārsniedz 60 centimetrus. "Šāda snigšana mēdz būt teju reizi simts gados," — pastāstīja Tiškovecs.

"Būs sniegputenis, redzamības pasliktināšanās līdz 300-600 metriem, sanese uz ceļiem, transporta — aviācijas un sauszemes — kolapss," — paziņoja pirms tam Tiškovecs, un viņa prognoze apstiprinājās. Svētdien Krievijas galvaspilsētas iedzīvotāji sastapās ar īstu dabas izaicinājumu.

Visas brīvdienas pilsētā notika plaši nokrišņu seku likvidācijas darbi, kuros bija iesaistīti vairāk nekā 15 tūkstoši dažādas sniega novākšanas un sniega izvešanas tehnikas un apmēram 70 tūkstoši strādnieku, kuri nodarbojās ar trotuāru un pagalmu attīrīšanu.

Visi komunālie dienesti strādāja pastiprinātā režīmā. Sestdien tika izvesti 667 tūkstoši kubikmetru sniega, savukārt svētdien — vēl apmēram 800 tūkstoši kubikmetru.

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ vairāki desmiti avioreisu tika atcelti, vairāk nekā simts — aizkavējās. Daudzas apdzīvotās vietas palikušas bez elektrības.

Galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins paziņoja, ka Maskavā gājis bojā viens cilvēks un vēl pieci guvušas traumas, un aicināja turēties tālāk no kokiem un vadiem. "Saskaņā ar pēdējiem datiem, jau ir pieci cietušie. Esiet uzmanīgi. Pēc prognozēm spriežot, laikapstākļi pasliktināsies," — uzrakstīja mērs Twitter.

Ziņu lente
0