Krievija likusi maksāt ceļa nodevu visiem pārvadātājiem no Baltijas valstīm

© Sputnik / Василий СемашкоОчередь фур на белорусско-литовской границе
Очередь фур на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs iekļāvis Igauniju ārvalstu sarakstā, kuru pārvadātāju pienākums ir maksāt nodevu par ceļu lietošanu Krievijā. Latvija un Lietuva jau ir šajā sarakstā.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Igaunija iekļauta valstu sarakstā, kuru pārvadāšanas uzņēmumiem ir jāmaksā nodeva par ceļu lietošanu Krievijā. Tātad visu Baltijas valstu transporta uzņēmumiem tagad uzlikta saistība apmaksāt Krievijas autoceļu ekspluatāciju.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs izdarījis grozījumus Krievijas valdības apstiprinātajā lēmumā Nr. 1007 "Par nodevas iekasēšanu par ārvalstu teritorijā reģistrētu autotransporta līdzekļu pārvietošanos pa KF autoceļiem", kas pieņemts 2008. gada 24. decembrī. Dokuments publicēts tiesiskās informācijas portālā.

Тепловоз с грузовыми вагонами на путях - Sputnik Latvija
Krievijas dzelzceļa vadītājs komentējis situāciju ar pārvadājumiem uz Latviju

"Papildināt ārvalstu sarakstu, uz kuru pārvadātājiem tiek attiecināta nodeva par Krievijas Federācijas autoceļu izmantošanu, kas apstiprināts ar Krievijas Federācijas valdības lēmumu Nr. 1007 no 2008. gada 24. decembra… ar sekojoša satura 18. punktu: "18. Igaunija," – teikts Krievijas valdības vadītāja parakstītajā lēmumā.

Sarakstā iekļautas: Austrija, Beļģija, Bulgārija, Ungārija, Vācija (nodeva tiek iekasēta no transporta līdzekļa uzturēšanās KF teritorijā 22. dienas), Dānija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Polija, Rumānija, Slovākija, Turkmenistāna, Čehija, Šveice un Zviedrija.

Nodeva tiek iekasēta no kravas automašīnām ar maksimālo pieļaujamo masu no 3,5 līdz 12 tonnām, kas reģistrētas šo valstu teritorijā. Nodevas nomaksas termiņš – ne vēlāk kā diennakti pēc iebraukšanas Krievijā. Nodevas apjoms ir atkarīgs no automašīnas uzturēšanās laika Krievijas teritorijā: no 850 rubļiem diennaktī līdz 120 tūkstošiem rubļu gadā.

Ziņu lente
0