Krievija atjaunos aviācijas pulku Baltijā un apbruņos to ar jaunākajiem Su-35

© Sputnik / Vitaly Ankov / Pāriet pie mediju bankasSu-35S
Su-35S - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2010. gadā pārstāja pastāvēt 689. gvardes iznīcinātāju aviācijas pulks un pārvērtās eskadriļā 7054. aviācijas bāzes sastāvā, taču tagad Aizsardzības ministrija pieņēma lēmumu par tā atjaunošanu.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Krievija atjaunos leģendāro "pokrišku" aviācijas pulku Baltijā. Tas bāzēsies Čkalovskas lidlaukā, Kaļiņingradas apgabalā un risinās PVO uzdevumus Baltijas flotes interesēs, raksta avīze "Izvestija".

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas informāciju, lēmums par 689. gvardes iznīcinātāju aviācijas pulka pieņemts tēvijas aviācijas pārbruņošanas un militāro iespēju palielināšanas programmas ietvaros. Pulks tiks izveidots uz iznīcinātāju eskadriļas pamata, kura šobrīd ietilpst 72. aviācijas bāzes sastāvā. Pirmajā laikā pulks tiks apbruņots ar modernizētiem iznīcinātājiem Su-27SM (SM3), savukārt nākotnē saņems jaunāko Su-35 eskadriļu.

Starpkontinentālo ballistisko raķešu Topoļ M transporta un starta iekārta - Sputnik Latvija
Vieglas pastaigas nebūs. Amerikāņi aprēķinājuši, ar ko draud uzbrukums Krievijai

Pēc kara militārā vēsturnieka Dmitrija Boltenkova sacītā, 689. pulks kļūs par svarīgāko Krievijas drošības sistēmas veidojošo daļu Baltijas jūras reģionā.

"Pirmām kārtām Su-27SM un Su-35 — tie ir iznīcinātāji-pārtvērēji. Viņi spēs efektīvi slēgt Krievijas gaisa telpu ne tikai no lidmašīnām un helikopteriem, bet arī no beszpilotniekiem un pat spārnotājām raķetēm. Kā rāda Sīrijas pieredze, nepieciešamības gadījumā iznīcinātāji ar augstu precizitāti spēs likvidēt sauszemes un gaisa mērķus. To arsenālā ir samērā efektīvas virsskaņas raķetes X-31, kā arī vadāmas aviācijas bumbas," atzīmēja eksperts.

Krievijas Aizsardzības ministrija pakāpeniski stiprina militāro jaudu Baltijas jūras reģionā. Iepriekš tur tika novirzīti raķešu kompleksi "Iskander", kas izraisīja satraukumu NATO un Baltijas valstīs.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs vēlāk paziņoja, ka Krievijas raķešu kompleksu "Iskander" novirzīšanu uz Kaļiņingradas apgabalu izraisīja NATO destruktīvā rīcība, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Krievijas raķetes paliks Kaļiņingradā līd brīdim, kamēr Krievija pārliecināsies, ka Eiropā pret Krieviju netiek plānota PRO sistēmas izveidošana. Turklāt Maskavā ne reizi uzsvēra, ka Krievijai nav plānu uzbrukt kādai no NATO dalībvalstīm, un aliansē par to lieliski zina.    

Ziņu lente
0