Sobčaka oficiāli kļuvusi par kandidāti Krievijas prezidenta amatam

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasТелеведущая Ксения Собчак общается с журналистами после пресс-конференции. В центре - политолог Игорь Малашенко
Телеведущая Ксения Собчак общается с журналистами после пресс-конференции. В центре - политолог Игорь Малашенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka tika oficiāli izvirzīta kā kandidāte Krievijas Federācijas prezidenta amatam un prezentēja priekšvēlēšanu programmu "123 grūti soļi".

RĪGA, 24. decembrī – Sputnik. Sestdien, 23. decembrī, otrās liberālās partijas "Pilsoņu iniciatīva" priekšvēlēšanu sanāksmes laikā televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka tika izvirzīta par kandidāti Krievijas prezidenta amatam, vēsta RIA Novosti.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
Vladimira Putina preses konferenci apmeklēja Ksenija Sobčaka

Sobčakas kandidatūru atbalstīja 96 partijas locekļu balsis, 7 cilvēki atturējās, savukārt trīs balsoja pret. Sobčakas priekšvēlēšanu programma saucas "123 grūti soļi".

Uzstājoties sanāksmē, jaunā prezidenta kandidāte pastāstīja, ka svarīgākās Krievijas problēmas šajā posmā ir varas nemainīšanās un tās virzītā korupcija un kā rezultātā negodīga sabiedrības labuma pārdalīšana, tehniskā un sociālā progresa bremzēšana, kā arī starptautiska izolācija un ekonomiskā krīze.

Sobčakas priekšvēlēšanu programmā kopumā ir 123 punkti iekšpolitikā, ārpolitikā un sociālajā politikā, kā arī ekonomikā.

Iepriekš tika ziņots, ka nākamgad prezidenta vēlēšanās Latvijā dzīvojošos Krievijas pilsoņus aicina balsot par Kseniju Sobčaku.

Ziņu lente
0