Čečenijas vadītājs komentējis iekļaušanu ASV sankciju sarakstā

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasČečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs
Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs atzīmējis, ka viņu bieži apciemo slaveni amerikāņi, kam sancijas ir vienaldzīgas.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs ironiski komentējis informāciju par lēmumu iekļaut viņu ASV sankciu sarakstā: politiķis paziņojis, ka nebrauktu uz Savienotajām Valstīm, pat ja viņam apsolītu visas amerikāņu valūtas rezerves, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Trešdien ASV iekļāva "Magņitska sarakstā" piecus Krievijas Federācijas pilsoņus, kuru vidū ir arī Ramzans Kadirovs.

Знак Осторожно радиация - Sputnik Latvija
Krievija saista plutonija utilizāciju ar sankcijām un Magņitska likumu

"Esmu teicis jau iepriekš teicis un atkārtošu īpaši aizmāršīgajiem, ka nebrauktu uz ASV, pat ja man balvā apsolītu visas valsts valūtas rezerves," — uzrakstīja Kadirovs savā lapā Instagram.

Politiķis atzīmēja, ka viņu Čečenijā bieži apciemo pazīstami amerikāņi, kam sankcijas ir vienaldzīgas. "Visā pasaulē pazīstami lieli amerikāņi sistemātiski apciemo mani, daži plāno apmesties Čečenijā uz dzīvi. Jūsu sankcijas viņiem ir pie kājas," — paziņoja politiķis.

Tā saucamais "Magņitska akts" tika pieņemts ASV 2012. gada 14. decembrī. Tas noteica vīzu sankcijas Krievijas pilsoņiem, kuri, pēc Kongresa locekļu domām, vainojami cilvēktiesību pārkāpumos.

Ziņu lente
0