Jaunais "Sojuz" nogādās uz SKS krievu, amerikāni un japāni

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasNo Baikonuras startēja nesējraķete "Sojuz-FG" ar pilotējamo kuģi "Sojuz MS"
No Baikonuras startēja nesējraķete Sojuz-FG ar pilotējamo kuģi Sojuz MS - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Baikonuras uz starptautisko kosmosa staciju (SKS) startēja nesējraķete "Sojuz-FG" ar pilotējamo kuģi "Sojuz MS-07" un jauno ekipāžu.

RĪGA, 17. decembrī — Sputnik. Uz "Sojuz" klāja atrodas "Roskosmos" kosmonauts Antons Škaplerovs, NASA astronauts Skots Tingls un JAXA astronauts Norišige Kanai, vēsta RIA Novosti. Savienošanos ar SKS plānots veikt pēc tā saucamās divu diennakšu shēmas 19. decembrī, plkst. 10:42 pēc Latvijas laika', automātiska režīmā.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā aicinājusi kritiķi startēt kosmosā ar iPhone

"Roskosmos" jau paziņoja, ka kopš 2007. gada aprīļa un līdz jaunā daudzmērķu laboratorijas moduļa (DLM) "Nauka" ieviešanai stacijas Krievijas segmenta sastāvā SKS Krievija ekipāža tiks samazināta no trim līdz diviem cilvēkiem. Šāds lēmums tika pieņemts, lai paaugstinātu SKS Krievijas segmenta darba efektivitāti, ņemot vērā galvenās pilotējamo kosmosa kompleksu organizācijas "RKK "Energija" piedāvājumus. Līdz ar to, atgriezties pie trim Krievijas ekipāžas locekļiem plānots jau 2018. gada septembrī, pēc DLM funkcionēšanas uzsākšanas.

Kas ir "Sojuz MS-07"

"RKK "Energija" izstrādātie un saražotie pēdējās modifikācijas pilotējami kosmosa kuģi "Progress MS" un "Sojuz MS" izveidoti principiālas "Progress M" un "Sojuz TMA" kuģu modernizācijas rezultātā.

Šie kuģi tiek aprīkoti ar mūsdienu klāja radiotehnisko satuvināšanās un savienošanos sistēmu "Kurs-NA".

Uz kosmosa staciju devies kuģis ar jaunu ekipāžu - Sputnik Latvija
Video
Uz kosmosa staciju devies kuģis ar jaunu ekipāžu

Salīdzinot ar iepriekšējo versiju "Kurs-A", tai piemīt uzlabots svara un gabarītu raksturojums un ļauj izslēgt no kuģa aprīkojuma vienu no trijām radioantenām.

Analogās televīzijas sistēmas "Kļost" vietā uz kuģiem tiek izmantota digitālā televīzijas sistēma, kura ļaus uzturēt sakarus starp kuģi un staciju ar starpklāju radiolīniju.

Tāpat "Sojuz MS" un "Progress MS" modifikācijas kuģu klāju aparatūras sastāvā, nomainot norakstīto ražoto aprīkojumu, nonāca jauns "RKK "Energija" izstrādātais digitālais rezerves kontūra vadības bloks, modernizētais stūra ātrumu raidītāju bloks un gaismas diožu lukturis.     

Ziņu lente
0