Krievijas sportistu paziņojums par dalību 2018. gada Olimpiskajās spēlēs

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas izlases atlēti ar valsts karogu XXII ziemas Olimpisko spēļu slēgšanas ceremonijā
Krievijas izlases atlēti ar valsts karogu XXII ziemas Olimpisko spēļu slēgšanas ceremonijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas sportisti sagatavojuši kolektīvu paziņojumu, kurā nolēmuši paskaidrot lēmumu par dalību ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā ar neitrālu karogu.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Sportisti atgādinājuši, ka ikvienu uzvaru viņi veltīs Krievijai, ko lepni pārstāvēs, neskatoties uz atļautiem vai aizliegtiem atribūtiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Paziņojums:

Katram sportistam ir sapnis. Tā dēļ viņš kopš bērnības ik dienas trenējas, ziedo tam visu savu laiku un spēkus. Šis sapnis ir Olimpiskās spēles. Nav nekā emocionālāka un nozīmīgāka, kā uzkāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena, izdzirdēt savas valsts himnu, ieraudzīt, kā par godu tavai uzvarai paceļas nacionālais kakrogs. Olimpiskā medaļa nekad nepieder tikai tam, kurš to izcīnījis. Tā pieder visai tautai, ko pārstāv sportists, visiem, kas jutuši līdzi, atbalstījuši viņu un pārdzīvojuši. Tā ir īpaša olimpisko panākumu vērtība.

Krievijas prezidenta V.Putina darba vizīte Ņižņijnovgorodā - Sputnik Latvija
Ekperts: Putins apspēlējis Starptautisko Olimpisko komiteju

Varbūt tieši tāpēc mēs bieži redzam laimes asaras pat nelokamāko, daudzās sporta sacensībās norūdītu atlētu acīs brīdī, kad viņi kļūst par olimpiskajiem čempioniem, sasnieguši galveno mērķi profesionālajā karjerā. Šodien mēs, Krievijas sportisti, pilnībā atbalstot un Olimpiskās kustības galvenās vērtības un principus, būdami tās tieši dalībnieki, pirmo reizi mūžā esam nokļuvuši ļoti smagas, piespiedu izvēles priekšā. No vienas puses, mēs, protams, vēlamies piedalīties gaidāmajās Olimpiskajās spēlēs, izmantot savu iespēju cīnīties par uzvaru godīgā, sportiskā cīņā. No otras puses, atšķirībā no mūsu sāncenšiem no citām valstīm, mums patlaban atņemts mūsu karogs un himna, esam nostādīti pazemojošā stāvoklī kā cilvēki bez nacionālās piederības, kam atņemtas, pēc būtības, ikviena pilsoņa un cilvēka neatņemamās tiesības. Mēs stingri paužam negatīvu attieksmi pret jebkādiem boikotiem sportā un esam absolūti pārliecināti: ir nepieļaujami atņemt sportistam tiesības uzstāties un pārstāvēt savu valsti galvenajās sporta sacensībās — Olimpiskajās spēlēs, it īpaši situācijā, ja tāds ir kolektīvais sods nevainīgiem cilvēkiem, kuri nekādi nav vainojami citu personu nodarījumos. Šodien mēs paužam savu gatavību piedalīties 2018. gada Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, neskatoties uz to, ka esam nostādīti nevienlīdzīgā stāvoklī ar saviem kolēģiem no citam valstīm.

Daiļslidošanas trenere komentēja SOK lēmumu par Krievijas izlases atstādināšanu no Olimpiskajām spēlēm - Sputnik Latvija
Pazīstamā trenere Tarasova stāsta par lēmumu atstādināt Krieviju no OS ar asarām acīs

Mūsu vēlmes pamatā ir nevis personiskās karjeras ambīcijas, lai arī olimpiskā medaļa ikvienam no mums ir augstākais sportiskais sasniegums. Mēs vēlamies pārstāvēt savu tēvzemi, savus tuviniekus, savus uzticamos līdzjutējus, savu nāciju, kura gadsimtiem ilgi ir bijusi un joprojām ir viena no lielākajām pasaulē. Katru uzvaru, katru medaļu mēs veltīsim mūsu Krievijai, ko pārstāvēsim ar milzu lepnumu. Tāpat ceram uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas objektīvu un taisnīgu pieeju, izvērtējot Krievijas sportistu individuālos ielūgumus. Mēs zinām, ka viens no kritērijiem ir jebkādu dopinga incidentu trūkums pagātnē, tātad vairāki mūsu komandas biedri, kuri reiz jau saņēmuši sodu un izcietuši diskvalifikācijas termiņu, gaidāmajās spēlēs piedalīties nevarēs. Patlaban runa ir par atkārtotu sankciju ieviešanu pret viņiem, neskatoties uz to, ka pasaules sporta vēsturē nekad vēl nav ticis piespriests divkāršs sods par vienu un to pašu nodarījumu. Turklāt pēdējo divu gadu laikā katrs potenciālais Krievijas Olimpiskās komandas kandidāts regulāri iziet lielu skaitu dopinga testu un nodod tik lielu skaitu analīžu, kas garantēti izkliedē jebkādas aizdomas par aizliegtu preparātu lietošanu.

Mēs spēlējam godīgi. Mēs spēlējam saskaņā ar noteikumiem. Mēs tiecamies uzvarēt godīgā cīņā. Tās dēļ mēs esam gatavi doties uz Olimpiskajām spēlēm un pierādīt, ka Krievijas sportistu priekšrocības ir talants, meistarība, griba un gars, nevis tas, par ko mūs cenšas apsūdzēt.

5. decembrī Lozannā notika Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas sēde, kurā tika izlemts jautājums par Krievijas izlases dalību 2018. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. SOK oficiālais lēmums pauž, ka Krievija netiks pielaista dalībai OS kā valsts, taču atsevišķi tās sportisti var piedalīties Spēlēs ar neitrālu karogu. Šajā gadījumā komanda tiks dēvēta par "Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas". SOK oficiāli aizliegusi Krievijas karogu un himnu 2018. gada Olimpiskajās spēlēs. 

Ziņu lente
0