Krievijas ĀM veido darba grupu tās pilsoņu aizsardzībai ārzemēs

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Putins lika Krievijas ĀM izveidot iestāžu darba grupu, lai izstrādātu rekomendācijas kā nodrošināt efektīvu Krievijas Federācijas pilsoņu tiesību aizsardzību ārzemēs.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Saskaņā ar RIA Novosti informāciju, rīkojumu apstiprināja prezidents pēc padomes sēdes secinājumiem par pilsoniskās sabiedrības attīstības un cilvēktiesībām, kura notika mēnesi iepriekš. Saskaņā ar dokumentu, par izpildes termiņu noteikts 2018. gada 30. marts. Par atbildīgo norīkots ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai efektīvai Krievijas Federācijas pilsoņu tiesību aizsardzības nodrošināšanai ārzemēs rekomendāciju izstrādāšanas mērķos izveidot atbildīgo iestāžu darba grupu, iekļaujot tās sastāvā nevalstisko organizāciju pārstāvjus," uzrakstīts rīkojumā.

Земля в Латгалии - Sputnik Latvija
Latgale, SOS! Kā izmirst Latvijas reģions ar lielāko krievu tautības iedzīvotāju skaitu

Attiecībā uz Baltijas valstu krievvalodīgajiem iedzīvotājiem tika ziņots, ka iepriekš ar asu kritiku par krievu stāvokli Latvijā, Igaunijā un Lietuvā uzstājās Krievijas ĀM Ārvalstu tautiešu lietu departamenta direktors Oļegs Maļginovs. Pēc viņa sacītā, Baltijas valstu elites velk uzsvērti antikrievisku līniju. "Latvijas, Igaunijas un Lietuvas varas iestādēm, valdošajai elitei antikrieviskā līnija šobrīd ir uzsvērta. Tas ietekmē gan viņu attieksmi pret tautiešiem, pret Krievijas pilsoņiem," paziņoja Maļginovs, kurš uzsvēra, ka "Baltijas valstu varas iestāžu politika kļuvusi mazliet smalkāka".

Tai pat laikā, kā atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, Krievijas Ārlietu ministrija, Krievijas vēstniecības un konsulāti "turpina aizstāvēt tautiešu tiesības, izmanto šim mērķim gan abpusējos mehānismus, gan arī dažādu starptautisko organizāciju potenciālu". Krievijas ĀM vadītājs tāpat uzsvēra, ka Krievijas tautieši, kuri dzīvo ārvalstīs, vienmēr var rēķināties uz Krievijas palīdzību un atbalstu.    

Ziņu lente
0