Krievija uzdevusi Interpolam "Gogoļa centra" producentes meklēšanu Latvijā

© Sputnik / Oksana DzadanОсенняя Рига
Осенняя Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiklīdz tiks saņemta informācija par Jekaterinas Voronovas atrašanās vietu, Krievijas tiesībsargi nosūtīs pieprasījumu viņas ekstradīcijai.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūra nosūtījusi Interpolam uzdevumu organizēt producentes Jekaterinas Voronovas starptautisko meklēšanu "Gogoļa centra" lietā, vēsta RIA Novosti.

Izmeklēšana uzskata Voronovu par režisora Kirilla Serebreņņikova uzticības personu. Atgādināsim, ka Serebreņņikovs tiek apsūdzēts par krāpšanās organizāciju lielos apmēros. Iepriekš Maskavas pilsētas tiesa atzina par likumīgu lēmumu par producentes aizmugurisku arestu. Izmeklēšana uzskata, ka Voronova iznīcinājusi daļu finansiālās dokumentācijas lietā un aizbraukusi uz Latviju.

"Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūra 15.11.2017 nosūtīja Interpola NCB Krievijas IeM uzdevumu organizēt J. Voronovas starptautisko meklēšanu ar mērķi viņu arestēt un izdot," – informēja KF Ģenerālprokuratūras preses dienests.

Resors izskatīs jautājumu par Voronovas ekstradīcijas pieprasījumu, tiklīdz noskaidrosies viņas atrašanās vieta.

Aina no izrādes Tuvā pilsēta - Sputnik Latvija
Kirils Serebreņņikovs iestudējis Rīgā izrādi "par seksa-tūrismu"

Serebreņņikovs atrodas mājas arestā lietā par valsts līdzekļu laupīšanu viņa nodibinātajā nekomerciālajā organizācijā "Sedjmaja studija", jo tiesa uzskata, ka režisors varētu slēpties ārzemēs, jo viņam ir uzturēšanās atļauja Latvijā. Maijā režisora mājās un viņa vadītajā teātrī "Gogoļa centrs" notika kratīšana. Sākotnēji izmeklētāji arestēja grāmatvedi Ņinu Masļajevu un noteica mājas arestu "Sedjmaja studija" ģenerāldirektoram Jurijam Itinam.

Pēc tam tika arestēts "Gogoļa centra" bijušais direktors Aleksejs Malobrodskis. Vēlāk Masļajeva noslēdza vienošanos ar izmeklēšanu un deva liecības pret citiem lietā iesaistītajiem. Pēc tam viņai tika noteikts mājas arests. Pārējie figuranti vainu noliedz.

Maskavas Basmāņu tiesa 28. septembrī deva sankciju Jekaterinas Voronovas aizmuguriskam arestam. Oktobrī Maskavas pilsētas tiesa noraidīja viņas advokāta kapelācijas sūdzību, kurš pieprasīja atcelt lēmumu par aizmugurisko arestu. Izmeklēšanas rīcībā esošā informācija liecina, ka Voronova no maija slēpjas Latvijā. Maijā, pirms krimināllietas ierosināšanas producenta iznīcināja daļu finansiālās dokumentācijas un pameta KF teritoriju autobusā, uzskata Krievijas Izmeklešanas komiteja.

Ziņu lente
0