Nordea banka atteikusies komentēt mediju informāciju par aiziešanu no Krievijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nordea strādā Krievijas tirgū kopš 2006. gada, pēc Orgresbank iegādes.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Zviedru Nordea grupas Stokholmas ofiss nekomentēja Krievijas mediju paziņojumus par to, ka grupa izskata iespēju aiziet no Krievijas tirgus un Nordea bankas pārdošanu, vēsta RIA Novosti

"Nordea mēs nekomentējam baumas un pieņēmumus, kurus publicē mediji. Kā ierasts, kaut kādu izmaiņu gadījumā bankas darbībā mēs paziņojam par to tirgum paši," — teica RIA Novosti bankas preses dienesta vadītājs Peters Brunbergs.

Солнечный камень - Офис Swedbanka - Sputnik Latvija
SEB, Nordea un Swedbank uzticas mākslīgajam intelektam

Nordea strādā Krievijas tirgū kopš 2006. gada, pēc Orgresbank iegādes. Grupa izrādījusies par vienu no nedaudzajām, kura pēc krīzes nav pasludinājusi par plāniem atstāt Krievijas tirgu.

Taču, kā kļuvis zināms avīzei "Vedomosti", idejai par Krievijas biznesa pārdošanu jau ir trīs gadi, taču pircēja pagaidām nav.

Samazināt mazumtirdzniecības apjomus banka sāka jau 2015. gadā, kad izanalizēja iedzīvotāju ienākumu dinamiku, devalvācijas, inflācijas ietekmi un bezdarba līmeni. Šī gada janvārī Nordea pārdeva Sovkombank savu mazumtirdzniecības portfeli 16 miljardu rubļu vērtībā – 97% kredītu bijuši hipotekārie, pārējie bija automobiļu kredīti un patēriņu aizdevumi.

Ziņu lente
0