Žurnālistu nopratināšana ir nepieļaujama: Krievijas ĀM par spiedienu pret Sputnik

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava patur tiesības atbildēt uz ASV varasiestāžu nekrietno rīcību, uzsvēra Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. FIB pieļautā starptautiskās aģentūras Sputnik bijušā darbinieka Endrjū Fainberga nopratināšana ir nepieļaujama, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Nedēļas sākumā kļuva zināms, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs nopratinājis Sputnik bijušo darbinieku Endrjū Fainbergu, ņemot vērā pret aģentūru vērstās apsūdzības par "Krievijas propagandu".

Эмблема Федерального Бюро Расследований США (ФБР) - Sputnik Latvija
Vārda brīvība grozās zārkā: Simoņana par FIB rīcību pret Sputnik

Vašingtona "pozicionē sevi kā vārda brīvības aizstāvi", taču "mēs redzam, kas notiek patiesībā", atzīmēja Zaharova.

"Žurnālistu nopratināšana sakarā ar viņu profesionālo darbību ir nepieļaujama," — uzsvēra diplomāte.

ASV varasiestāžu spiediens pret Krievijas informācijas aģentūru ir acīmredzams starptautisko saistību pārkāpums vārda un mediju darbības brīvības jomā, uzsvēra Marija Zaharova.

"Šāds nepamatots ASV solis ir nepieņemams demokrātiskā valstī. Maskava patur tiesības atbildēt uz ASV varasiestāžu nekrietno rīcību," — piebilda Zaharova.

Iepriekš telekanāla RT un starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana atzīmēja, ka gadījumā, ja pret Sputnik norit izmeklēšana, Krievija var spert līdzīgus soļus pret amerikāņu žurnālistiem. Viņa pauda uzskatu, ka amerikāņu varasiestāžu dēļ "brīvība grozās savā zārkā".

Kremlis pauda bažas jautājumā par Sputnik bijušā darbinieka nopratināšanu FIB. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka žurnālistu un bijušo žurnālistu nopratināšana ziņu darbības jautājumos neliecina par labu viedokļu plurālismam un preses brīvībai — tā apliecina, ka sākušās nopietnas problēmas cenzūras jomā un tiek ierobežots preses darbības lauks.

Главный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana atbild uz Makrona ieteikumu franču medijiem nesadarboties ar Sputnik

Vairāki rietumvalstu politiķi, tostarp ASV senatori un kongresmeņi un Francijas prezidents Emanuels Makrons ir pārmetuši Sputnik un RT iejaukšanos ASV un Francijas prezidenta vēlēšanās, taču pie tam nav minēti ne mazākie pierādījumi. Krievijas valdība norāda, ka šie apgalvojumi ir nepamatoti.

Pagājušajā nedēļā ASV Kongresa Pārstāvju palātas loceklis, Demokrātiskās partijas pārstāvis Deivids Sisilline ierosināja reģistrēt telekanālu RT kā ārvalstu aģentu — pēc viņa domām, tas atbildīs amerikāņu auditorijas interesēm un netraucēs telekanāla darbam.

Savukārt Krievijas Sabiedriskās palātas Sabiedriskās diplomātijas, humānas sadarbības  un tradicionālo vērtību saglabāšanas komisijas priekšsēdētāja Jeļena Sutormina informēja, ka ierosinājums reģistrēt telekanālu RT kā ārvalstu aģentu ir politiska provokācija un ASV varasiestāžu Krievijai naidīgo izteikumu kārtējais piemērs. Ar to palīdzību Vašingtona pūlas novērst uzmanību no valsts iekšējām problēmām, uzsvēra Sutormina. Viņa pauda pārliecību par to, ka lēmuma pieņemšanas gadījumā Krievijas varasiestādes īstenos adekvātus atbildes pasākumus. 

Ziņu lente
0