Krievijas varastiestādes: melīgā informācija par mīnēšanu tās autorus novedīs tiesā

© Sputnik / Александр Пирагис / Pāriet pie mediju bankasRobots - sapieris "Varan"
Robots - sapieris Varan - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavā ierosināta krimināllieta jautājumā par masveida melīgajiem ziņojumiem par iespējamajiem sprādzieniem.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Maskavā ierosināta krimināllieta pēc virknes melīgu paziņojumu par tirdzniecības iestāžu un universitāšu mīnēšanu, paziņoja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Sakarā ar nepatiesajiem paziņojumiem par sprādziena draudiem ierosināta krimināllieta saskaņā ar Krieivijas Federācijas Kriminālkodeksa 207. pantu (Nepatiesa informācija par terorisma aktu)," — aģentūrai pastāstīja  varasiestāžu pārstāvis.

Krievijas BS Inženieru spēku vienību mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lielākajās Krievijas pilsētās notika masveida cilvēku evakuācija

Anonīmo tālruņa zvanu vilnis par dažādu atministristratīvo un tirdzniecības ēku mīnēšau, kas Krievijā turpinās jau ceturto dienu, trešdien nonācis arī līdz Maskavai, kur pēc anonīmiem tālruņa zvaniem tika pārbaudīti vairāk nekā 20 cilvēku masveida pulcēšanās objekti.

13. septembrī 17 pilsētās Krievijā tika pārbaudīti vairāk nekā 190  cilvēku masveida pulcēšanās objekti pēc anonīmiem zvaniem par "sprādziena draudiem".

Arī Latvijā dažkārt atskan informācija par sprādziena draudiem

Visbiežāk mediji neziņo, ja policijā saņemts zvans par iespējamu spridzekli. Profesionāļi uzskata, ka šādās situācijās ir jāļauj strādāt policijai un plaši par viltus trauksmēm nav jāziņo. 2016. gada decembrī pēc līdzīgas informācijas saņemšanas tika slēgti trīs veikali "Prizma" Rīgā, tika ziņots arī par draudiem tirdzniecības centros "Domina Shopping" un "Rīga Plaza". Vēlāk plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņa, ka nekādi draudi nevienā no ēkām netika atklāti.

Saņemot draudu zvanus, notiek evakuācija, drošības dēļ tiek izsaukti glābēji, ātrā palīdzība un ar spridzekļa meklēšanu nodarbojas speciālo uzdevumu vienība. Latvijā tas ir kriminālpārkāpums. Likums par apzināti nepatiesu ziņu par spridzekli paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu līdz trīs mēnešiem vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu. 

Ziņu lente
0