Politika

Maskava izteikusi protestu Bukarestei sakarā ar liegumu lidmašīnai šķērsot valsts gaisa telpu

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrija
Krievijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija uzsvēra, ka ar savām darbībām Bukareste apdraudējusi vairāk nekā 160 pasažierus, kuri devušies ceļā ar minēto reisu.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija izteikusi protestu pagaidu pilnvarotajam Rumānijas lietās Krievijā sakarā ar Rumānijas varasiestāžu liegumu šķērsot valsts gaisa telpu lidmašīnai, kurā atradies Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

"28. jūlijā Krievijas Ārlietu ministrijā Pagaidu pilnvarotajam Rumānijas lietās Krievijas Federācijā Kožokaram tika izteikts stingrs protests sakarā ar Rumānijas varasiestāžu liegumu šķērsot valsts gaisa telpu aviokompānijas "Globus" civilajai pasažieru lidmašīnai, kas 2017. gada 28. jūlijā devās regulārā reisā maršrutā Maskava-Kišiņeva," — teikts ĀM paziņojumā, ko citē aģentūra.

Maskava uzsvēra, ka ar savu rīcību Bukareste apdraudējusi vairāk nekā 160 pasažieru drošību, kuri devušies ceļā ar šo reisu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs par Krievijas un ES attiecībām: "Es noklusēšu"

"Minēto incidentu Maskava uzskata par apzinātu provokāciju, kas nopietni kaitē divpusējām attiecībām," — uzsvēra Krievijas ĀM. Resors aicināja Rumānijas varasiestādes "veikt rūpīgu notikušā izmeklēšanu un iesniegt Krievijai atbilstošos paskaidrojumus".

Ceturtdien tika liegta iespēja iebraukt Moldovā vairākiem Krievijas pārstāvjiem, tostarp cilvēkiem, kuri devās uz Piedņestru, lai piedalītos svētku pasākumos, kas bija veltīti miernešu operācijas 25. gadskārtai. Piektdien Rumānijas varasiestādes, aizbildinoties ar to, ka lidmašīnā atrodas persona, uz ko attiecinātas sankcijas, neļāva šķērsot valsts gaisa telpu Krievijas aviokompānijas S7 reisam, ar kuru no Maskavas uz Kišiņevu devās 165 pasažieri, tostarp 11 bērni.

Lidmašīna, ar kuru uz Moldovu devās Krievijas delegācija valsts vicepremjerministra, Krievijas prezidenta speciālā pārstāvja Piedņestras lietās Dmitrija Rogozina vadībā, bija spiesta piezemēties rezerves aerodromā Minskā. 

Ziņu lente
0