Margarita Simoņana: CIP vadītājs uzslavējis Sputnik un RT

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasTelekanāla RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana
Telekanāla RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
CIP vadītājs Maiks Pompeo paziņojis, ka Krievijas izdevumi nemilitārās ietekmes jomā samazinājušies, pateicoties telekanālam RT un aģentūrai Sputnik.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Telekanāla RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītāja Maika Pompeo vārdus par Sputnik un RT — "Krievijas valsts līdzekļu ekonomija", vēsta Sputnik Igaunija.

"CIP vadītājs mūs uzlielījis par to, ka mēs ietaupām naudu Krievijas valstij. Es runāju nopietni," — uzrakstīja Simoņana savā lapā Twitter.

​​CIP vadītājs Maiks Pompeo drošības jautājumiem veltītajā forumā Kolorado pavēstījis, ka Krievijas izdevumi nemilitārās ietekmes paplašināšanai pasaulē samazinājušies, pateicoties telekanālam RT un aģentūrai Sputnik, vēstīja RIA Novosti.

"Viņa (Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova — red.) doktrīnas pamatā ir ideja par to, ka karā var uzvarēt bez viena vienīga šāviena, vai vismaz ar minimālu šāvienu skaitu. Tātad, ar nemilitārām metodēm. Tā arī notiek. Pateicoties darbībām kibertelpā, tādiem ziņu kanāliem, kā RT un Sputnik, kā arī citiem "maigā spēka" līdzekļiem, ietekmei nepieciešamie izdevumi ir būtiski samazinājušies," — paziņoja Pompeo.

Informācijas aģentūras Sputnik un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Simoņana izsmējusi Pentagona bailes no Sputnik un RT

Janvāra sākumā ASV CIP, Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Nacionālās drošības aģentūra (NDA) publicēja ziņojumu, kurā kārtējo reizi apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās ASV", taču atteicās uzrādīt jebkādus pierādījumus, atsaucoties uz slepenību. Pie tam ziņojums liecināja par to, ka amerikāņu specdienesti nonākuši pie slēdziena par "Krievijas slepenajām operācijām vēlēšanu ietekmei" no tādiem avotiem, kā televīzijas reportāžas un publikācijas sociālajos tīklos. Gandrīz puse ziņojuma bija veltīta telekanālam RT un aģentūrai Sputnik, pie tam dati par RT lielākoties bija piecus gadus veci.

Martā debatēs ASV Senāta Izlūkošanas komitejā jautājumā par Krievijas "ietekmi" ASV prezidenta vēlēšanās tika izteikts ierosinājums atsaukt telekanāla RT licenci. Margarita Simoņana, komentējot šīs idejas, pauda pārsteigumu par amerikāņu ticību Sputnik un RT bezgalīgajām iespējām.

"Senāts nonāca tiktāl, ka RT un Sputnik divatā grauj amerikāņu ticību viņu pašu medijiem. Nezinu, kas ir pārsteidzošāks: senatoru ticība mūsu neierobežotajām iespējām vai ticības trūkums pašu tautas apzinātai izvēlei," — paziņoja Simoņana.

Ziņu lente
0