Krievija un Ķīna veiks savstarpējas militārās jūras mācības Baltijas jūrā

© Sputnik / Олег Ласточкин / Pāriet pie mediju bankasAviācijas bāzes kuģis "Admirālis Kuzņecovs"
Aviācijas bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc nedēļas Baltijas jūrā sāksies savstarpējās Krievijas un Ķīnas militārās jūras mācības "Jūras mijiedarbība 2017", jūrnieki atstrādās aizsardzību pret pirātiem.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. Krievijas un Ķīnas savstarpējās militārās jūras mācības "Jūras mijiedarbība 2017" notiks Baltijas jūrā no 21. līdz 28.jūlijam.

No abām pusēm tiks iesaistīti ap desmit dažādu kuģu, vairāk nekā 10 lidmašīnas un helikopteri.

Krievijas zemūdenes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somu avīze: Krievija sūta uz Baltijas jūru lielāko zemūdeni pasaulē

"Ķīnas Tautas Republikas Militāro jūras spēku kuģu vienība ieradīsies Baltijskas ostā 21.jūlijā, notiks oficiāla Ķīnas vienības sveicināšana un daudzi protokola pasākumi ar Krievijas Militārās jūras flotes un Ķīnas Militāro jūras spēku vadības piedalīšanos. Tai pat dienā apvienotajā štābā Flotes oficieru namā Baltijskā notiks svinīga mācību atklāšanas ceremonija, " paziņoja žurnālistiem "Baltflot" pārstāvis Romāns Martovs.

Mācību piekrastes daļa notiks no 21. līdz 23.jūlijam, tajā puses precizēs aktīvās fāzes veikšanas nianses. Šajās dienās Krievijas un Ķīnas kuģi būs atvērti apmeklētājiem. Aktīvā Krievijas un Ķīnas manevru fāze norisināsies no 24. līdz 27.jūlijam Baltijas jūras akvatorijā.

"Galvenais mācību mērķis ir tālāka Krievijas un Ķīnas attiecību stiprināšana un attīstība, savstarpēju darbību organizēšanas izstrāde un pilnveidošana uz jūras, " piebilda Martovs.

Gaidāms, ka jūras manevru laikā abu valstu militārie jūrnieki, saskaņā ar leģendu, atbrīvos pirātu pārņemto kuģi un veiks meklēšanas un glābšanas operāciju, lai sniegtu palīdzību avārijā nonākušam kuģim. Praksē tiks atstrādāti kuģu konvojēšanas un krājumu papildināšanas jautājumi uz jūras, kā arī savstarpēja pretlaivu, pratgaisa un pretkuģu aizsardzības organizēšana. Izņemot to, jūrnieki veiks gaisa un ūdens virsmas mērķu apšaudi.

Ziņu lente
0