Politika

Krievija pagarinājusi kontrsankcijas līdz 2018. gada beigām

© Sputnik / Evgeniya Novozenina / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas Valdības nams
Krievijas Federācijas Valdības nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizliegums ievest Krievijā noteiktu lauksaimniecības produkciju, izejvielas un pārtikas produktus no ASV un Eiropas Savienības valstīm pagarināts līdz 2018. gada 31. decembrim.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs parakstījis rīkojumu, ar ko līdz 2018. gada 31. decembrim pagarināts aizliegums ievest Krievijā lauksaimniecības produkciju, izejvielas un pārtikas produktus no valstīm, kas noteikušas sankcijas pret Krieviju, vēsta Krievijas Ministru kabineta vietne.

28. jūnijā ES Padome oficiāli pagarināja ekonomiskos ierobežojošos pasākumus pret Krievijas Federāciju, kas darbojās līdz 2017. gada jūlija beigām. 30. jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par atbildes pasākumu pagarināšanu līdz 2018. gada 31. decembrim.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Politika
"Rusofoba apsēstība": Lavrovs paskaidroja ASV jaunās sankcijas

"No 2018. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim pagarināts aizliegums ievest Krievijā atsevišķu veidu lauksaimniecības produkciju, izejvielas un pārtikas produktus, kuru izcelsmes valsts ir Amerikas Savienotās Valstis, Eiropas Savienības valstis, Kanāda, Austrālija, Norvēģijas Karaliste, Ukraina, Albānijas Republika, Melnkalne, Islandes Republika un Lihtenšteinas kņaziste," — teikts lēmumā.

Atzīmēts, ka šie ierobežojumi noteikti ar mērķi attiecināt noteiktus atbildes ekonomiskos pasākumus uz atsevišķām valstīm, ņemot vērā viņu iesaistīšanos sankciju režīmā pret Krieviju.

Ziņu lente
0