Maradona trenēs Krievijas futbola izlasi

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДиего Марадона в Москве
Диего Марадона в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dižais futbolists apmeklējis "Dinamo" stadiona būvniecības laukumu Maskavā un pastāstīja par Krievijas izlases problēmām, ko viņš grasās vadīt.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik, Antons Kurilkins. Krievijā Maradona ieradās pēc avīzes "Sovetskij sport" un sabiedriskās kustības "Krievija mīl futbolu" (Rossija ļubit futbol) ielūguma. Lidmašīna, ar kuru atlidoja futbola dumpinieks, nolaidās piektdienas dienā, neskatoties uz stipro lietu un vēja brāzmām.

Pēc daudzu stundu ilgušā lidojuma Maradona devās uz būvēto "Dinamo" stadionu un pastāstīja žurnālistiem par saviem plāniem Krievijā. Nedz Maskavas ceļi, nedz sliktie laikapstākļi, nedz nogurums neapstādināja futbolistu, taču no pilnvērtīgas preses konferences viņš tomēr atteicies, īsi atbildot uz jautājumiem.

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийDjego Maradona Maskavā
Диего Марадона в Москве - Sputnik Latvija
Djego Maradona Maskavā

Maradona atklāja galveno savas vizītes mērķi. Izrādījās, viņš atbrauca, lai sāktu trenēt Krievijas izlasi un nokārtot ar to saistītos jautājumus.

"Man ir daudz plānu, un priekšā vēl ir daudz darba," — ar entuziasmu iesaucas futbolists.

Maradona pastāstīja par galveno Krievijas futbola problēmu: "Krievijas futbolistiem ir vāja sagatavošanās, taču viņi prot daudzas lietas. Problēma ir menedžeros."

Pēc īsas sarunas Maradona parakstīja vairākas bumbas un sniedza autogrāfus. Dižais futbolists ar iedvesmu parakstīja kaudzi fotogrāfiju ar savu attēlu un papriecājās par daudzām dāvanām: vīnu "Ļev Jašin", pīrāgu un patvāri, bet pēc tam uzdziedāja dziesmu spāņu valodā ar vienu no stadiona celtniecības kompānijas darbiniecēm.

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийDjego Maradonas autogrāfs
Djego Maradonas autogrāfs - Sputnik Latvija
1/3
Djego Maradonas autogrāfs
© Sputnik / Дмитрий ДубинскийDjego Maradona Maskavā
Djego Maradona Maskavā - Sputnik Latvija
2/3
Djego Maradona Maskavā
© Sputnik / Дмитрий ДубинскийDjego Maradona Maskavā
Djego Maradona Maskavā - Sputnik Latvija
3/3
Djego Maradona Maskavā
1/3
Djego Maradonas autogrāfs
2/3
Djego Maradona Maskavā
3/3
Djego Maradona Maskavā

Bija plānots, ka futbolists apskatīs sporta objekta būvdarbus, taču laikapstākļi tomēr izjauca vakara plānus – ekskursiju nācās atcelt lietus dēļ.

Ko mēs zinām par Djego Armando Maradonu

Djego Maradona ir leģendārs argentīniešu futbolists, labākais 20. gadsimta valsts sportists. Ietilpst labāko spēlētāju izlasē visos čempionātos pēc FIFA versijas, TOP 100 FIFA futbolistu sarakstā. "Zelta bumbas" īpašnieks.

Trīs gadu vecumā sāka spēlēt futbolu, deviņu gadu vecumā iekļuva bērnu komandā Los Cebollitas – kluba Argentinos Juniors jauniešu sekcijā. Kopš 15 gadiem spēlēja komandas pamatsastāvā, un 17 gadu vecumā iekļuva nacionālajā izlasē.

Lai apietu kluba noteikumus, viņam nācās nospēlēt dažas spēles ar pseidonīmu – viņš neatbildēja vecuma prasībām un treneri nolēma riskēt, lai parādītu Maradonas talantu.

Piecas reizes kļuva par labāko bombardētāju Argentīnas čempionāta vēsturē – tas ir labākais rezultāts visā valsts vēsturē.

1982. gadā Maradona pārgāja uz Katalonijas futbola klubu Barcelona. Transfēra summa tobrīd bija vislielākā futbola vēsture – 8 miljoni dolāru.

Московские гастроли Марадоны - Sputnik Latvija
Video
Maradonas Maskavas viesizrāde

1986. gada Pasaules čempionātā Meksikā mačā ar Anglijas izlasi 51.minūtē Maradona iesitis bumbu vārtos ar roku, bet tiesnesis nepamanīja pārkāpumu un ieskaitīja vārtus. Pēc mača konferencē futbolists paziņoja, ka vārti tika iesisti "daļēji ar Maradonas galvu un daļēji ar Dieva roku". No izteiciena palikuši vien pēdējie divi vārdi — "Dieva roka", kas arī kļuva par vārtu gūšanas nosaukumu.

Pēc trīs minūtēm, apspēlējot sešus spēlētājus, iesita vēl vienus vārtus, kurus nosauca par "gadsimta vārtiem".

1997. gadā, 37. gadadienā, futbolists paziņojis par spēlētāja karjeras izbeigšanu.

2000. gadā izdevis autobiogrāfisku grāmatu, kurā atzinies narkotiku lietošanā.

Pēc karjeras izbeigšanas Djego Maradona strādāja par sporta komentatoru, nodarbojās ar sporta biznesu un trenēja dažas futbola komandas un nacionālās izlases.

Ziņu lente
0