Krievija neatstās bez atbildes diplomātu izsūtīšanu no Igaunijas

© Sputnik / Сергей СтепановKrievijas Ģenerālkonsulāts Narvā, Igaunija. Foto no arhīva
Krievijas Ģenerālkonsulāts Narvā, Igaunija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija apsolījusi atbildēt uz valsts diplomātiskā dienesta pārstāvju izsūtīšanu no Narvas pilsētas Igaunijā.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Krievijas diplomātu izsūtīšanu no Igaunijas valsts Ārlietu ministrija uzskata par kārtējo nedraudzīgo un nekādi nepamatotu rīcību. Šis solis nepaliks bez atbildes, informēja Krievijas ĀM.

Генеральный консул РФ в Нарве Дмитрий Казеннов - Sputnik Latvija
Politika
Igaunija izraida no valsts divus Krievijas diplomātus

Iepriekš Sputnik Igaunija un citi plašsaziņas līdzekļi informēja, ka Krievijas ģenerālkonsulam Narvā Dmitrijam Kazennovam un konsulam Sergejam Surgajevam iesniegtas notas un viņi ir spiesti pamest valsti. Par to, kādu iemeslu dēļ Krievijas diplomāti lūgti atstāt valsti, netiek ziņots.

"Tas ir kārtējais nedraudzīgais un nekādi nepamatotais akts, kas nepaliks bez atbildes," — aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Krievijas ĀM. Nekāda sīkāka informācija netika sniegta.

Krievijas vēstniecība Igaunijā nekomentē informāciju par divu Krievijas diplomātu izraidīšanu no Baltijas valsts, paziņojis vēstniecības padomnieks Jevgēņijs Verlins.

Ģenerālkonsuls Narvā Dmitrijs Kazennovs strādā ĀM sistēmā kopš 1980. gada. Viņš ieņēmis dažādus amatus centrālajā aparātā un ārvalstīs: 1989.-1992. gg. — PSRS vēstniecības Afganistānā otrais, pēc tam — pirmais sekretārs, 1999.-2002. gg. — Krievijas ģenerālkonsuls Bombejā, Indijā, kopš 2004. gada marta — Krievijas ĀM Konsulārā departamenta nodaļas priekšnieks.

Ziņu lente
0