Lavrovs: Maskava neiejauksies ES diskusijās par Krieviju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ministra teiktā, Eiropas Savienībā pret Krieviju ir noskaņots "agresīvais mazākums", un kopumā pakāpeniski atsakās no šīs "anomālās" tendences.

RĪGA, 7.maijs – Sputnik. Maskava neiejauksies iekšējās Eiropas Savienības valstu diskusijās par attiecībām ar Krieviju, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā telekanālam "MIR", vēsta RIA Novosti.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: mūsdienu politikā noteikumu vairs nav

Pēc viņa vārdiem, daži Rietumu pārstāvji "politizētu pieeju" attiecībām ar Krieviju stāda augstāk nekā savu valstu ekonomiskās intereses un savu pilsoņu intereses.

"Ir tādu politiķu pozīcija, kuri kategoriski iestājas pret attiecību normalizēšanu ar Krieviju. Ir arī tie, kuri iestājas par to, lai jau tagad sāktu iziet no šī sankciju strupceļa. Atkārtošu vēlreiz, mēs šo tēmu neaiztiecam un negribam iejaukties iekšējās diskusijās, taču mēs redzam, kā tās reāli attīstās Eiropas Savienībā," — uzsvēra Lavrovs.

Pret Krieviju Eiropas Savienībā ir noskaņots "agresīvais mazākums", un kopumā pakāpeniski atsakās no šīs "anomālās" tendences, uzskata ministrs.

Aprīļa beigās Lavrovs tikās ar Eiropas diplomātijas vadītāju Federiku Mogerīni un pievērsa uzmanību "rusofobijas noskaņojumiem" ES, kā arī tam, ka Eiropas politiķi bieži atļaujas nepamatoti apsūdzēt Krieviju.

Ziņu lente
0