Mediji ziņo: Krievijā parādīsies Green Card analogs

© Sputnik / Виктор ТолочкоKrievija
Krievija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdztautieša karte ļaus Krievijas izcelsmes ārzemniekiem ar augstu kvalifikāciju un teicamām krievu valodas zināšanām, uzturēties un strādāt Krievijas Federācijas teritorijā.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Augsti kvalificēti Krievijas izcelsmes ārvalstnieki, kuri brīvi pārvalda krievu valodu, pateicoties "līdztautieša kartei", iegūs tiesības uzturēties un strādāt Krievijas teritorijā, vēsta avīze "Izvestija".

Krievijas Masu saziņas un sakaru ministrija ierosina kopš 2019. gada ieviest Green Card analogu. Ministrijas plāni ir atspoguļoti programmas "Digitālā ekonomika" projektā. Atzīmēts, ka nepieciešams izstrādāt karšu īpašnieku kvalifikācijas vērtējuma sistēmu, kā arī kompleksu atbalsta sistēmu darbiniekiem, kuri saskaņā ar minēto sistēmu saņēmuši augstu vērtējumu.

Krievijas pilsoņa pase - Sputnik Latvija
Krievija iecerējusi vienkāršot uzņemšanu pilsonībā cilvēkiem, kam dzimtā ir krievu valoda
Programmas "Digitālā ekonomika" projekts nodots saskaņošanai Krievijas ministrijās.

Martā Krievijas Valsts domē tika iesniegts likumprojekts, kas vienkāršo Krievijas pilsonības saņemšanu cilvēkiem, kam krievu valoda ir dzimtā — tiem, kas dzimuši PSRS vai Krievijas impērijas teritorijās, un viņu pēcnācējiem. Jaunā principa pamatā ir "zemes tiesības".

"Zemes tiesības" — juridisks termins, kas paredz valsts pilsonības tiesības personām, kas dzimušas šīs valsts teritorijā neatkarīgi no to rases, tautības vai dzimtās valodas.

Ziņu lente
0