Krievijas ĀM izstrādājusi noteikumus inspekcijas uzņemšanai Krimā

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKrima
Krima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir gatava uzņemt inspektorus, novērotājus un izvērtēšanas grupas Krimā, ja saņems atbilstošu pieprasījumu saskaņā ar Vīnes dokumentu.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Krievija ir gatava uzņemt inspektorus, novērotājus un izvērtēšanas grupas Krimā, ja saņems atbilstošas prasības saskaņā ar Vīnes dokumentu, teikts Krievijas ĀM komentārā, kurš tika publicēts sakarā ar kārtējo ASV Valsts departamenta ziņojumu par valstu vienošanās ievērošanu par apbruņojuma kontroli un neizplatīšanu, vēsta RIA Novosti.

Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Eirovīzijas videoprezentācijā Ukraina parādīja Krievijas Krimu
"Kas attiecas uz atkārtotiem uz Vīnes dokumentu attiecināmiem (kā arī uz LKBSE) apvainojumiem par "okupāciju", Krimas "aneksiju" un militāro spēku izvietošanu tur "bez pieņemošās puses piekrišanas", tad pussalas pievienošana Krievijai ir brīvas tās iedzīvotājas gribas izteikšanas rezultāts," — teikts komentārā. Tāpat tajā tiek uzsvērts, ka esošais Krimas un Sevastopoles Krievijas subjektu statuss ir atrisināts jautājums.

"Protams, Krievija ir gatava uzņemt inspektorus, novērotājus un izvērtēšanas grupas Krimā gadījumos, kad tai tiks nosūtītas atbilstoši Vīnes dokumentam sastādītas prasības," — teikts komentārā.

Ziņu lente
0