Pienācis laiks: Krievijā izstrādāts likumprojekts par Ļeņina apglabāšanu

© SputnikВладимир Ильич Ленин в своем кабинете в Горках
Владимир Ильич Ленин в своем кабинете в Горках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumdošanas iniciatīva nodot valdībai tiesības noteikt apglabāšanas kārtību, termiņus un vietu, ņemot vērā starpresoru komisijas ierosinājumus.

RĪGA, 21. aprīlis — Sputnik. Krievijas Valsts domē iesniegts izskatīšanai likumprojekts par Vladimira Ļeņina mirstīgo atlieku apglabāšanu, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja viens no iniciatīvas līdzautoriem, liberāldemokrātiskās partijas deputāts Vladimirs Sisojevs.

"Kopā ar kolēģiem izvērtējām tiesisko problēmu, kādā veidā iespējams veikt pārapbedīšanu, šodien iesniedzām likumdošanas iniciatīvu par grozījumiem likumā "Par apbedīšanu un apbedīšanas nozari", lai izveidotu tiesisko lauku ne tikai Vladimira Iļjiča Ļeņina, bet arī (citu – red.) pazīstamu vēsturisko darbinieku vēlākai pārapbedīšanai," – pavēstīja Sisojevs.

Politiķis uzsvēra, ka Krievijas liberāldemokrātiskā partija (LDPR) atbalstīja šo iniciatīvu. Likumprojekta līdzautori ir LDPR deputāti, kā ari frakcijas "Vienotā Krievija" pārstāvji. Sisojevs norādīja, ka šis likumprojekts ir īpaši aktuāls, ņemot vērā Oktobra revolūcijas 100. gadadienu. Lēmumu par apbedīšanas termiņu un kārtību pieņems starpresoru komisija.

"KF valdībai būs ar lēmumu jānosaka apbedīšanas termiņš un kārtība," – atzīmēja deputāts.

Iepriekš LDPR deputāts Ivans Suharevs ierosināja izskatīt jautājumu par Ļeņina mauzoleja nojaukšanu.

Ziņu lente
0