Krievijas FDD identificējis Sanktpēterburgas metro notikušā terorakta pasūtītāju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasСотрудники подразделений специального назначения
Сотрудники подразделений специального назначения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban lietā par teroristisko uzbrukumu 3. aprīlī Sanktpēterburgā aizturēti aptuveni desmit cilvēki.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Krievijas specdienesti identificējuši Sanktpēterburgas metro notikušā terorakta pasūtītāja personību, ziņo RIA Novosti.

Родители Джалилова прибыли в Петербург - Sputnik Latvija
Pēterburgā ieradušies par teroru aizdomās turētā vīrieša vecāki

Par to pastāstīja Federālā drošības dienesta direktors Aleksandrs Bortņikovs.

"Praktiski noskaidrots," – norādīja Bortņikovs žurnālistiem.

Pēc žurnālistu lūguma izteikties precīzāk, specdienesta direktors norādīja, ka viņa personība ir identificēta.

Patlaban lietā par teroristisko uzbrukumu 3. aprīlī Sanktpēterburgā aizturēti aptuveni desmit cilvēki. Otrdien tiesa arestēja Kirgīzijā dzimušo Abroru Azimovu, kurš tiek uzskatīts par vienu no uzbrukuma organizatoriem – izmeklēšana liecina, ka viņš gatavojis teroristu-pašnāvnieku.

Meklējumi noslēdzas

Iepriekš Antiterora vienības "Alfa" veterānu starptautiskās asociācijas prezidents Sergejs Gončarovs pastāstīja, ka Krievijas specdienestu izmeklēšana un centieni identificēt 3. aprīlī Sanktpēterburgā notikušā terorakta organizatorus un izpildītājus tuvojas sekmīgam noslēgumam.

"Visa tā ķēdīte, viss organizatoru un izpildītāju kamols atšķetinās. Specdienestu nopelns darbā, kurš tagad, kā ceru, tuvojas gala rezultātam, ir ļoti liels," – pavēstīja Gončarovs.

Spēcīgs sprādziens atskanēja Sanktpēterburgas metro 3. aprīlī. Teroraktā gāja bojā 15 cilvēki. Vēlāk metro tika atrasta vēl viena bumba, ko izdevās neitralizēt.

Sākotnējie dati liecina, ka teroraktu īstenojis 22 gadus vecais Akbaržons Džalilovs no Kirgīzijas. Izmeklētāji uzskata, ka viņš atstājis nomaskēto bumbu stacijā "Ploščadj Vosstanija" un vēlāk uzspridzinājies vilciena vagonā.

Ziņu lente
0