Krievija atbildējusi uz Džonsona aicinājumu pievienoties ASV vadītajai koalīcijai

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes plenārsēde. Foto no arhīva
Krievijas Valsts domes plenārsēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nevis Krievijai, bet gan rietumvalstu koalīcijai vajadzētu pievienoties Krievijai cīņā ar ISIS Sīrijā, jo tikai Maskava patiešām stājas pretī kaujiniekiem, atbildēja KF Padome uz Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vārdiem.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas Ārlietu ministrijas vadītājs ir zaudējis saikni ar realitāti, aicinot Krieviju pievienoties "cīņai" ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts", paziņoja aģentūrai RIA Novosti Krievijas Federācijas padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs.

"Acīmredzot, britu ministram nesniedz ziņas par Sīriju. Citādi viņš zinātu, ka Krievija ir vienīgā vai viena no nedaudzajām pasaules valstīm, kas patiešām palīdz šai valstij cīnīties ar teroristisko nelaimi," — norādīja Kosačovs.

Iespējams, ziņas sniedz, taču viņš tās ignorē, uzskata senators.

"Ir taču tik patīkami saglabāt ilūzijas par to, ka tava valsts ir "pareizajā" koalīcijā, ka tieši no tās ir atkarīgs pasaules liktenis," — piebilda politiķis.

"Tā vai citādi, taču aicinājums karājas gaisā un paliek uz paša ministra sirdsapziņas, kurš, spriežot pēc visa, ir zaudējis saikni ar realitāti, vismaz Tuvajos Austrumos," — piezīmēja Kosačovs.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Lielbritānijas ārlietu ministrs uzaicinājis Krieviju iesaistīties koalīcijas cīņā pret ISIS

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons ieteicis Krievijai "izvēlēties pareizo pusi" un cīnīties ar teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem ASV vadītās starptautiskās koalīcijas pusē, lai saglabātu savas stratēģiskās intereses Sīrijā un perspektīvā veidotu produktīvākas attiecības ar prezidentu Trampu un nodrošinātu Rietumu atbalstu valsts atjaunošanā".

Džonsona komentāri sekoja pēc viņam veltītās kritikas par neveiksmīgo mēģinājumu pārliecināt valstis G7 ieviest jaunas pret Krieviju vērstas sankcijas par Asadam sniegto atbalstu, informēja izdevums The Telegraph.

Rietumvalstu koalīcijai vajadzētu pievienoties Krievijai un tās sabiedrotajiem cīņā ar terorismu Sīrijā, jo tieši viņi reāli stājas pretī kaujiniekiem, svētdien pauda Federācijas padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs.

"Nedomāju, ka pievienošanās rietumvalstu koalīcijai, kura tikai imitē cīņu ar "Islāma valsti" būs pareizā izvēle," — uzsvēra Klincēvičs.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs uzskata, ka Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons nav konsekvents savos ar Krieviju saistītajos paziņojumos. Pēc viņa domām, britu diplomāts nevar atrast savu "politisko seju".

"Džonsons nevar atrast savu politisko seju: te pieprasa jaunas sankcijas, te aicina mūs iesaistīties rietumvalstu koalīcijā. Frizūru ir atradis, bet seju — nevar," — rakstija Puškovs savā mikroblogā Twitter.

Ziņu lente
0