Krievija ierosina Latvijas Saeimas deputātam nosaldēt arī ausis, lai kaitētu tai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā sniegti komentāri Latvijas Nacionālās apvienības deputāta Imanta Parādnieka paziņojumam par atteikšanos lietot liftu, lai netiktu atbalstīta Krievijas ekonomika.

RĪGA, 29.marts — Sputnik. Krievijas valdības priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rogozins komentēja Latvijas Saeimas deputāta Imanta Parādnieka paziņojumu par viņa atteikšanos izmantot liftus, lai "nebarotu Krievijas ekonomiku".

"Vajag vēl ausis mums par spīti nosaldēt," — uzrakstīja Rogozins sociālajā tīklā Facebook.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka "sen nav dzirdējis neko muļķīgāku", un pauda cerību, ka tamlīdzīgi paziņojumi ir joks.

"Sen neesmu dzirdējis neko muļķīgāku par Latvijas Saeimas deputāta paziņojumu par iemeslu, kura dēļ viņš neizmanto liftu. Ceru, ka tas ir joks," — uzrakstīja krievu senators savā Twitter mikroblogā.

Pirmais Federācijas Aizsardzības un drošības padomes komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs komentāros NSN nosauca Parādnieka vārdus par muļķību un mēģinājumu pievērst sev uzmanību.

"Tā ir muļķība, kuru demonstrē viens deputāts. Viņš to nedara, lai pievērstu uzmanību kādai problēmai, bet gan tikai vairotu savu atpazīstamību. Laikam jau domā, ka pie viena kļūs tievāks, uzlabos veselību. Viss pārējais ir tikai muļķība," — teica Klincēvičs.

Pēc Krievijas Enerģētikas stratēģijas palātas tirgus un rūpniecības komitejas locekļa Rustama Tankajeva domām, Krievijas ekonomika neizjutīs kaitējumu, pat ja visa Baltija atteiksies no Krievijas enerģijas.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Imants Parādnieks LNT telekanāla ēterā paziņojis, ka atteicies izmantot liftus par spīti Krievijai.

"Redziet, es principiāli liftu nelietoju nekur un nekad. Tāpēc, ka tādējādi mēs barojam Krievijas ekonomiku, jo pērkam daļēji enerģiju no viņiem," — paziņoja politiķis.

Viņš gan neprecizēja, kādi būs nākamie soļi lēmumā par atteikšanos uzturēt Krievijas ekonomiku.

Arī iepriekš publiskoti skaļi Parādnieka izteikumi. Iepriekš viņš jau pauda neapmierinātību par kafejnīcas "Ļeningrad" izkārtni krievu valodā Rīgas centrā.

Vēlāk deputāts publiski atvainojās un paškritiski atzina savu rīcību par muļķīgu.

Kafejnīca "Ļeningrad", kuru Parādnieks nosauca par "komunistu atraugu kirilicāLatvijas brīvvalstī", vienmēr ir bijusi tikai latviska vieta, un tās mājas lapā ir tikai viens vienīgs uzraksts krievu valodā, kurš vēsta, ka iestāde ir latviska, taču priecāsies par visiem apmeklētājiem.

Sociālo tīklu lietotāji asi reaģēja uz Parādnieka vārdiem.

Ziņu lente
0