Viedoklis: Akcijas dalībnieki Maskavā svētdien gribēja "dabūt pa ādu"

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasНесанкционированная акция в Москве против коррупции
Несанкционированная акция в Москве против коррупции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksejs Navaļnijs, iespējams, gribēja pārbaudīt savas iespējas, organizējot nesankcionēto akciju Maskavā. Šī pārbaude cietusi sakāvi. Šādu viedokli radio Sputnik ēterā paudis politologs Igors Šatrovs.

RĪGA 28. marts — Sputnik. Svētdien Maskavā noritēja blogera Alekseja Navaļnija organizēta nesankcionēta akcija. Maskavas varas iestādes iepriekš aizliedza 26. marta gājienu galvaspilsētas centrā, piedāvājot tā atbalstītājiem alternatīvus laukumus, taču tie atteikušies, ziņo RIA Novosti.

ASV Valsts departaments nosodīja nesankcionētās akcijas dalībnieku aizturēšanu Krievijā, ziņo aģentūra Reuters.

Несанкционированная акция в Москве против коррупции - Sputnik Latvija
Politika
ASV Valsts departaments nosodīja nesankcionētas akcijas dalībnieku aizturēšanu Krievijā

Akcijas dalībnieki pārvietojās no metro "Belorusskaja" līdz Puškina laukumam. Saskaņā IeM GP datiem šajā laikā Tveraskaja ielas rajonā atradušies aptuveni septiņi vai astoņi tūkstoši cilvēku. Cilvēki aizšķērsoja ielas braucamo daļu, izkliedza saukļus, daži turēja rokās plakātus. Lai nodrošinātu satiksmes drošību, policisti aplenca Tverskaja ielu no abām pusēm. Sabiedriskās kārtību pārkāpēji tika aizturēti. To vidū bija arī Aleksejs Navaļnijs.

Kā paziņoja Valsts departamenta oficiālais pārstāvis Marks Toners, ASV ir "norūpējušās" par Alekseja Navaļnija apcietināšanu un aicina Krievijas valdību "nekavējoties atbrīvot visus mierīgos protestu dalībniekus".

Akcijas priekšvakarā Krievijas IeM Maskavas GP aicināja atturēties no dalības pasākumā un atgādināja, ka atbildība par drošību jāuzņemas rīkotājiem, par ko viņi tika oficiāli brīdināti.

Politologs, Mūsdienu ideoloģijas attīstības nacionālā institūta direktora vietnieks Igors Šatrovs pauda uzskata, ka nav nozīmes piešķirt īpašu nozīmi notikušajai akcijai.

"Ir pavasaris, iespējams, radies noskaņojums "padraiskoties", sakauties. Parādījās iemesls, cilvēki izgāja ielās, viņus aicināja kaut kurp doties, un viņi nolēma "dabūt pa ādu". Tas mazliet atgādina ielu sacīkšu braucējus, kuri met izaicinājumu sabiedrībai. Lai gan šeit, protams, cilvēki uzvedās adekvātāk," – sacīja Igors Šatrovs Sputnik radio ēterā.

Pēc politologa teiktā, nevajag pārspīlēt lokālas akcijas mērogus.

"Es dzīvoju praktiski šo notikumu rajonā, un varu teikt, ka vietējiem iedzīvotājiem nekādi īpaši traucēkļi neradās. Protams, tie sagādāja zināmas neērtības autovadītājiem. Bija svētdiena, radās sastrēgumi, taču ne īpaši lieli. To nevar pat nosaukt par "protesta akciju". No otras puses, iespējams, Navaļnijs cerēja pārbaudīt savas iespējas. Bet man šķiet, viņam tas neizdevās," – uzskata Igors Šatrovs.

Ziņu lente
0