Jūlijas Samoilovas priekšnesumu "Eirovīzijai" noskatījušies miljons cilvēku

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasJūlija Samoilova. Foto no arhīva
Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Eirovīzijas 2017" konkursantes Jūlijas Samoilovas dziesma "Flame is Burning" internetā kļūst aizvien populārāka, lai arī dziedātāja neuzstāsies konkursā.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Samoilovas priekšnesums konkursam "Eirovīzija" tika publicēts tīklā pirms desmit dienām, un tikai YouTube vien to noskatījušies vairāk nekā miljons reizes.

Liels skaits apmeklētāju noskatījušies ierakstu "Pirmā kanāla" vietnē, turklāt daudzi to pārpublicējuši savās lapās sociālajos tīklos.

Tomēr dziedātājas iespējas piedalīties starptautiskajā dziesmu konkursā patlaban ir niecīgas.

Trešdien Ukrainas Drošības dienests aizliedza viņai iebraukšanu valstī, ņemot vērā viņas uzstāšanos Krimā.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) ierosinājusi "Pirmajam kanālam" organizēt Jūlijas Samoilovas priekšnesuma translāciju, lai viņa tomēr varētu piedalīties "Eirovīzijas" konkursā, taču "Pirmais kanāls" no Jūlijas Samoilovas dalības "Eirovīzijā" neklātienē ir atteicies.

Певица Юлия Самойлова - Sputnik Latvija
EBU aicina Ukrainu pārdomāt aizliegumu Krievijas pārstāvei piedalīties Eirovīzijas konkursā

"Pirmais kanāls rīkojās saskaņā ar "Eirovīzijas" noteikumiem, un izraudzījās konkursa dalībnieku, kurš reģistrēts EBU un viņa dalība ir saglabājusies spēkā. No EBU puses pret Jūliju Samoilovu nav nekādu pretenziju," — uzsvēra "Pirmais kanāls".

Saskaņā ar "Eirovīzijas" noteikumiem valsts, kas uzņem pie sevis konkursu, nodrošina visiem dalībniekiem iespēju saņemt vīzu iebraukšanai visā pasākuma norises periodā. Tāpēc liegums Samoilovai iebraukt Ukrainas teritorijā pārkāpj konkursa noteikumus.

Krievijas Valsts domes Kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks Josifs Kobzons paziņoja, ka Krievijai nevajadzētu piedalīties "Eirovīzijā". Viņš pauda uzskatu, ka konkurss ir politisks un komerciāls. Mākslinieks piebilda, ka, pieņemot lēmumu sūtīt Samoilovu uz "Eirovīziju 2017", pieļauta "kolosāla kļūda".

Ziņu lente
0