NATO bezpilota lidaparāti sākuši biežāk lidot gar Krimas krastiem

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrima. Foto no arhīva
Krima. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO bezpilota lidaparātus vada operatori no Vidusjūras valstīm. Tie veic gaisa un radiolokācijas izlūkošanu gar pussalas gaisa telpas robežām.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas iznīcinātāji Su-30SM un Su-27Sm pēdējo desmit dienu laikā biežāk izlido no aviobāzes "Belbeka" sakarā ar NATO bezpilota lidaparātu lidojumu pieaugumu pie Krimas gaisa robežām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krima varasiestāžu darbinieka sniegto informāciju.

Aģentūras korespondents pats vairākkārt novēroja, kā no aviobāzes "Belbek" gan dienā gan naktī uz jūras pusi dodas iznīcinātāji.

"Ņemot vērā NATO bezpilota lidaparātu aktivitātes palielināšanos pie Krimas gaisa telpas robežām, pēdējo 10 dienu laikā biežāki kļuvuši iznīcinātāju-pārtvērēju lidojumi no "Belbek" aviobāzes. Pārtvērēju Su-30SM un Su-27SM dežūras maiņa pastāvīgi ir pilnā gatavībā, piloti sāk dežūru kompensācijas skafandros," — paskaidroja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš precizēja, ka NATO bezpilota lidaparātus vada operatori no Vidusjūras valstīm. Tie veic gaisa un radiolokācijas izlūkošanu gar pussalas gaisa telpas robežām. Galvenokārt tiek izmantoti Poseidon un GlobalHawk.

Krievijas JKF izlūkkuģis Viktors Ļeonovs - Sputnik Latvija
Ko pie ASV krastiem dara Krievijas izlūkkuģis

"Tiklīdz vadāmie droni pielido pie mūsu gaisa telpas, gaisā nekavējoties paceļas iznīcinātāju-pārtvērēju dežūrējošais vads, kurš pielido pie bezpilota lidaparāta, izdara vairākus manevrus un pagriežas, demonstrējot uzstādītās raķetes un gatavību atklāt uguni. Pēc tam bezpilota lidaparāts nekavējoties pagriežas un dodas pretējā virzienā," — pastāstīja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš norādīja, ka šī situācija liecina: stealth tehnoloģijas pret Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu nelīdz — Krievijas radari saskata bezpilota lidaparātus un norāda uz tiem iznīcinātājiem-pārtvērējiem.

Ziņu lente
0