Vitālija Čurkina nāves iemesla noteikšanas process ilgs vairākas nedēļas

© AP Photo/Ivan SekretarevЦветы у здания МИД РФ в Москве в связи с кончиной постоянного представителя России при ООН Виталия Чуркина
Цветы у здания МИД РФ в Москве в связи с кончиной постоянного представителя России при ООН Виталия Чуркина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie mediji informē, ka Vitālijs Čurkins pārcietis sirdslēkmi, taču precīzu nāves iemeslu konstatēs eksperti, kuri pieprasījuši papildu analīzes pēc Krievijas diplomāta mirstīgo atlieku sekcijas.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO Vitālija Čurkina nāves iemeslu vispusīga un pilnvērtīga izmeklēšana ilgs vairākas nedēļas, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ņujorkas Tiesu medicīnas ekspertīzes pārvaldes pārstāves Džūlijas Bolseras vārdiem.

Постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин - Sputnik Latvija
"Neļausim apvainot Krieviju": spilgtākās Vitālija Čurkina frāzes

Vitālijs Čurkins priekšlaicīgi miris Ņujorkā 20. februārī, vienu dienu nenodzīvojis līdz savai 65. dzimšanas dienai. Tūlīt pēc diplomāta nāves amerikāņu mediji ziņoja, ka Čurkins sūdzējies par sāpēm krūtīs, viņam kļuvis slikti. Izsauktie mediķi nav spējuši palīdzēt diplomātam, un nāve iestājusies Krievijas diplomātiskās misijas ēkā. Savukārt citi izdevumi vēsta, ka politiķis miris pa ceļam uz slimnīcu. Avoti informē, ka Vitālijs Čurkins miris sirds mazspējas rezultātā.

Džūlija Bolsera pavēstīja, ka Vitālija Čurkina lietu ekspertu pārvaldei nodevusi slimnīca. Speciālisti, kas veica diplomāta mirstīgo atlieku sekciju, paziņojuši, ka viņa nāves iemeslu precizēšana prasa vairākas papildu analīzes, piemēram, toksikoloģisko un histoloģisko ekspertīzi.

Bolsera uzsvēra, ka tamlīdzīgas analīzes iekļautas parastajā procedūrā, un lūdza neizdarīt priekšlaicīgus slēdzienus. Viņa norādīja, ka visas procedūras aizņems vairākas nedēļas, lai arī katrā konkrētajā gadījumā termiņi atšķiras.

Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO Vitālija Čurkina bēru laiks un vieta vēl nav precizēti.

Ziņu lente
0