Marija Zaharova nosaukusi Obamas administrāciju par "ārpolitisko neveiksminieku grupu"

© Sputnik / Eugene OdinokovKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu tautu ir pazemojis tās prezidents, nevis starptautiskie teroristi vai pretinieka armija, uzskata Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais paziņojums par atbildes pasākumiem uz ASV ieviestajām jaunajām sankcijām gaidāms piektdien, informēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Viņas teikto citē aģentūra RIA Novosti. Diplomāte norādīja, ka pašreizējā ASV valsts vadītāja administrācija ir "ārpolitisko neveiksminieku grupa."

"Rīt sekos oficiāli paziņojumi, atbildes pasākumi un daudz kas cits," — viņa apliecināja savā lappusē
Facebook.

"Cilvēki, kuri 8 gadus mīt Baltajā namā nav administrācija, tā ir ļaunu un tuvredzīgu politisko neveiksminieku grupa. Šodien Obama to atzinis oficiāli," — viņa raksta.

Marija Zaharova pauda viedokli, ka pašlaik amerikāņu tautu ir pazemojis tās prezidents, nevis starptautiskie teroristi vai pretinieka armija.

"Šoreiz pļauku Vašingtonai iecirtis tās saimnieks, maksimāli palielinot neatliekamo darbu skaitu komandai, kas gatavojas ieņemt viņu vietu. Jāpieņem kompleksi soļi Tuvajos Austrumos, nevis jāatriebjas," — uzskata Zaharova.

"Visa pasaule (…) vēro, kādu satriecošu sitienu saņēmis Amerikas prestižs un līdera pozīcijas, ko izdarījis Baraks Obama un viņa slikti izglītotā ārpolitiskā komanda. Tā atklājusi pasaulei savu galveno noslēpumu — izcilība maskēja bezpalīdzību. Neviens ASV ienaidnieks nebūtu varējis izdarīt neko sliktāku," — viņa piebilda.

ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV sankcijas vērstas pret diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem

Ceturtdien ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija noteikusi sankcijas pret deviņām Krievijas iestādēm, kompānijām un fiziskajām personām, kuru starpā ir arī Galvenā Izlūkošanas pārvalde un Federālais Drošības dienests. Ierobežojumi noteikti par "iejaukšanos vēlēšanās" un "spiedienu pret amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā.

ASV slēgušas divus dzīvojamos kompleksus — Krievijas Federācijas diplomātisko īpašumu un pasludinājušas par persona non grata 35 Krievijas diplomātus ASV. Vienlaikus ASV varas iestāžu pārstāvji nav snieguši nekeādus pierādījumus.

Krievijas varas iestādes noraida ASV apsūdzības un jau ir apsolījušas, ka tiks veikti adekvāti atbildes pasākumi.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava "kategoriski nepiekrīt jebkādiem nepamatotiem apgalvojumiem un apsūdzībām."

Ziņu lente
0