Zubkovs: atgriežas savstarpējo boikotu ēra

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasSkeletons. Foto no arhīva
Skeletons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs interesējas par to, kas kompensēs līdzekļus, ko Krievija iztērējusi, sagatavojot Pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā Sočos. Iespējams, to veiks Latvija?

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBFS) padevusies dažu valstu šantāžai par Pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā pārcelšanu no Sočiem, intervijā aģentūrai "R-Sport" norādīja Krievijas Bobsleja federācijas prezidents, divkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Zubkovs.

Pagājušonedēļ no dalības 2017. gada Pasaules čempionātā Sočos atteicās Latvijas un Dienvidkorejas skeletona izlases. Boikota iespēju izvērtēja arī ASV izlase un 2014. gada olimpiskā čempione, britu sportiste Elizabete Jarnolda. Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija pieņēma lēmumu pārcelt čempionātu uz citu valsti.

Skeletons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas skeletonisti panākuši pasaules čempionāta pārcelšanu uz Vāciju

"Mūs cenšas atkal novest savstarpējo boikotu ērā, kuri nesasniedza savus mērķus, toties salauza daudzu izcilu sportistu likteņus. Starptautiskā federācija ir nonākusi stāvoklī, kurā situāciju pasliktinās jebkāds lēmums. Tikai vakar mums apgalvoja, ka neesot nekāda pamata pārnest čempionātu, taču vēlāk mūsu partneri tomēr padevās šantāžai, kas rada bīstamu precedentu," — uzsvēra Zubkovs.

"Mēs esam saskārušies ar kārtējo politikas iejaukšanos sportā. Ir skaidrs, ka tās nav rūpes par sportistu drošību, bet gan veids, kā sodīt mūsu valsti," — viņš piebilda.

Vai Latvija kompensēs izdevumus?

Zubkovs norādīja, ka 2017. gada Pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā organizācijai Sočos bija piesaistīti ievērojami finansiālie resursi un rodas jautājumus, kurš tos kompensēs.

"Krievija veica nopietnu darbu pasaules čempionāta organizēšanai. Tika piesaistīti ievērojami finansiālie un intelektuālie resursi, tāpēc tagad rodas jautājums, kurš mums tos kompensēs?

Iespējams, to darīs valstu parstāvji, kuri visskaļāk pieprasīja čempionāta atņemšanu Krievijai?

Mēs joprojām esam gatavi jebkādām pārrunām un uzskatām, ka mums ir jāsaglabā vienotība un līdztiesība mūsu sporta veidā. Netaisnīgums mūs padara stiprākus, un mūsu sāncenši par to pārliecināsies," — Zubkova teikti citē Krievijas Bobsleja federācijas oficiālā mājas lapa.

Kā zināms, par čempionāta boikotu visskaļāk izteicās Latvijas izlase, tomēr diezin vai Krievija sagaidīs no Latvijas čempionāta organizācijai veltīto izdevumu kompensāciju.

Ziņu lente
0