Krievijā ierosināts bloķēt sociālo tīklu LinkedIn

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasDarbs pie datora. Foto no arhīva
Darbs pie datora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālais tīkls LinkedIn nav sniedzis pietiekami pamatotu informāciju par personas datu aizsardzības pasākumiem.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu saziņas līdzekļu kontroles dienests "Roskomnadzor" cenšas tiesā panākt sociālā tīkla LinkedIn bloķēšanu par personas datu lokalizācijas likuma pārkāpumu. Kārtējā tiesas sēde notiks 10. novembrī, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Roskomnadzor preses sekretārs Vadims Ampelonskis.

Twitter. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji stāsta par Twitter jauninājumiem

Viņš paskaidroja, ka vasarā Roskomnadzor divas reizes nosūtījis LinkedIn pieprasījumus ar lūgumu sniegt informāciju par to, kā sociālais tīkls pilda likumu par personas datiem. "Abas reizes mēs nesaņēmām izsmeļošu atbildi," — pavēstīja Ampelonskis.

4. augustā Roskomnadzor iesniedzis Taganskas tiesā prasību par sociālā tīkla bloķēšanu Krievijas teritorijā, un tiesa šo prasību apmierināja.

"Mēs izmantojām savas tiesības vērsties tiesā saskaņā ar algoritmu, kas nosaka darbības ar ārvalstu kompānijām, kam nav pārstāvniecības Krievijā. Šo algoritmu publicējām savā vietnē, kad stājās spēkā likums par personas datu lokalizāciju (no 2015. gada 1. septembra — red.)," — norādīja Ampelonskis.

LinkedIn iesniedza Maskavas pilsētas tiesā apelāciju Taganskas tiesas lēmumam. 22. oktobrī tiesas sēde tika atlikta līdz 10. novembrim.

Ampelonskis apliecināja: ja tiesa nostāsties Roskomnadzor pusē, sociālais tīkls tiks bloķēts.

"Mēs iekļausim sociālo tīklu subjektu personas datu tiesību pārkāpēju reģistrā," — paziņoja iestādes preses sekretārs.

LinkedIn ir lielākais sociālais tīkls pasaulē lietišķo sakaru izveidošanai un darba meklējumiem. 2015. gadā publicētie dati liecina, ka kopējais reģistrēto tīkla dalībnieku skaits pārsniedzis 400 miljonus, no tiem Krievijā — 5 miljonus.

Personas datu likums nosaka, ka Krievijas iedzīvotāju personas datu uzglabāšanai jānotiek valsts teritorijā. Pārkāpēji ar tiesas lēmumu tiks iekļauti īpašā reģistrā vai bloķēti — gadījumā, ja tie atteiksies novērst pārkāpumu.

Likums nosaka, ka Roskomnadzor ir tiesības pārbaudīt kompānijas no likuma izpildes viedokļa. Iestāde var sniegt norādījumus novērst pārkāpumus, ja tie konstatēti. Šim nolūkam paredzēts sešu mēnešu termiņš.

Ziņu lente
0