Krievijā izmēģināja radioelektroniskos ieročus, kuriem pasaulē nav analogu

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasVadības pults. Foto no arhīva
Vadības pults. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmie jauno radioelektronisko ieroču paraugi, kas darbojas uz jauniem fiziskiem principiem, ir pierādījuši savu efektivitāti. Tas ir pilnīgi jauns apbruņojuma veids, kuram nav analogu pasaulē, paziņojis Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa (OPK) pārstāvis.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Pirmie radioelektronisko ieroču paraugi, kas darbojas uz jauniem fiziskiem principiem, kuriem pasaulē nav analogu, jau ir izveidoti un sekmīgi izmēģināti Krievijā, izstādes "ArmHaitek —2016" gaitā paziņoja RIA Novosti oficiālais jaunās sistēmas izstrādātāja pārstāvis".

Жук-киборг - Sputnik Latvija
Speczvēri: izmeklētāji, glābēji un spiegi

Pirmo reizi jauno radioelektronisko ieroču paraugi, kas darbojas uz jauniem fiziskiem principiem, tika demonstrēti Aizsardzības ministrijai 2016. gada septembrī slēgtā izstādē, kas noritēja foruma "Armija —2016" laikā.

" Jau ir izveidoti šī apbruņojuma reālie paraugi, un tie ir pierādījuši savu efektivitāti. Tas ir pilnīgi jauns apbruņojuma veids, kuram nav analogu valstī un pat pasaulē," — atzīmēja pārstāvis, atbildot uz RIA Novosti korespondenta jautājumu.

Pēc OPK pārstāvja teiktā, jaunā ieroča īpatnība ir tāda, ka tas neitralizē pretinieka tehniku bez tradicionālo šāviņu pielietošanas, bet izmantojot vērsto enerģiju."Tā veic netiešo fizisko iedarbību uz lidmašīnu un bezpilota aparātu aprīkojumu un neitralizē ieročus," — teica aģentūras sarunbiedrs

Ziņu lente
0