Krievijas izglītības ministre vēlas atjaunot padomju skolas tradīcijas

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasSākumskola. Foto no arhīva
Sākumskola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Izglītības un zinātnes ministrijas vadītāja Olga Vasiļjeva uzskata, ka jāatgriežas pie padomju laikā iedibinātajām bērnu un jauniešu audzināšanas tradīcijām.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Padomju skolai bija lieliskas audzināšanas tradīcijas, pie kā pašlaik vajadzētu atgriezties, uzskata Krievijas izglītības un zinātnes ministre Olga Vasiļjeva.

"Ideja ir vienkārša — cilvēkiem jebkurā situācijā ir jāsaglabā cilvēciskais. Jaunais ir labi aizmirsts vecais. Vienkārši ir jāpārskata tas, kas ir," — paskaidroja Vasiļjeva aģentūrai RIA Novosti.

Kā audzināt cilvēku

"Militāri patriotiskā (audzināšana — red.) mums izdodas labi, tā pie mums ir izveidota ļoti labi," — ministre pauda pārliecību.

Taču ar to nepietiek.

"Tas jāpapildina ar audzināšanu burtiski visās lietās, katrā priekšmetā: cilvēks ir jāaudzina ar vēstures, literatūras, mūzikas un darba palīdzību — ir jāaudzina cilvēks," — viņa paskaidroja.

Ministre norādīja, ka ikvienai mācību stundai ir jāturpina audzināšanas pavediens, jāpanāk, lai tā būtu vienota vesela.

Šajā procesā aktīvi jāpiedalās arī vecākiem.

"Jauniešiem bieži vien tiek pārmesta vienaldzība. Nē, esmu daudzkārt teikusi, ka ļoti mīlu mūsdienu jauniešus. Ziniet, nožēloju vienu aspektu viņu dzīvē — neizlēmību un kautrību, kad tiek pieņemti lēmumi. Tajos, kas dzīvoja pirms viņiem, šīs kautrības nebija. Tolaik bija skaidrs, kas ir labi un kas — slikti," — pavēstīja Vasiļjeva.

Ziņu lente
0