Ķīlnieku sagrābšana Maskavas centrā: neīsta bumba un reāls arests

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasПолицейское оцепление у отделения "Ситибанка" в центре Москвы, на Большой Никитской улице
Полицейское оцепление у отделения Ситибанка в центре Москвы, на Большой Никитской улице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavā cilvēks ar bumbai līdzīgu priekšmetu, vairākas stundas turēja par ķīlniekiem bankas darbiniekus.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Vakar vakarā Maskavas centrā, nezināms vīrietis, draudot ar sprādzienu, sagrābis gūstā četrus komercbankas nodaļas darbiniekus. Pārrunu rezultātā tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem izdevies pārliecināt ļaundari atbrīvot ķīlniekus un padoties. Priekšmets, ar ko viņš draudēja uzsprindzināt banku, izrādījās mulāža. Tagad noziedznieks var izvairīties no soda.

Kā intervijā RIA Novosti pastāstīja policijas informācijas avots, trešdienas vakarā kāds vīrietis paziņoja Citibank filiāles Boļšaja Ņikitskaja ielā darbiniecēm, ka plāno atvērt kontu, un lūdza paaicināt direktoru.

"Tad viņš teica, ka viņam nav iebildumu par šīs bankas darbību un viņš negrib saņemt naudu, bet atnācis, lai sagrābtu banku," — sacīja informācijas avots.

Ļaundarim bija spridzeklim līdzīgs priekšmets. Pēc grupas "Alfa" veterāna Igora Ševčuka novērtējuma šādas ierīces jauda varētu būt ekvivalenta līdz 1 kilogramam trotila, tomēr specdienestu darbinieks norādīja, ka, visticamāk, tā ir mulāža.

Transporta kustība bankas rajonā tika apturēta, ierādās specdienesti, snaiperi un sapieri. Sākās pārrunas ar uzbrucēju.

Turklāt parādījās informācija par viņa identitāti — kļuva zināms, ka tas ir bankrotējošs uzņēmējs Arams Petrosjans. Iepriekš tīmeklī parādījās videouzruna, kurā viņš brīdināja, ka sakarā ar bankrotēšanu grasās veikt "Krievijas kriminālkodeksa ārkārtējo pārkāpumu".

Specdienestu darbiniekiem izdevās pārliecināt Petrosjanu atbrīvot ķīlniekus. Dažu stundu laikā ēku bija pametuši visi četri bankas darbinieki, kurus noziedznieks bija sagrābis. Pēc tam iebrucējs padevās Maskavas policijas vadītājam Anatolijam Jakuninam. Priekšmets, ar kuru viņš draudēja, izrādījās kārbiņa ar sāli.

Petrosjanu aizveda uz nopratināšanu. RIA Novosti informācijas avots nav izslēdzis, ka ar lietas izmeklēšanu nodarbosies FDD.

Tomēr avots norādīja, ka Petrosjans var izvairīties no soda par pārkāpumu sakarā ar to, ka viņš atbrīvoja ķīlniekus, nenodarot viņiem fizisku kaitējumu.

"Tieši par ķīlnieku sagrābšanu viņam nekas nedraud. Krimināllikumā ir piezīme, ka persona, kura brīvprātīgi vai pēc varas iestāžu pieprasījuma atbrīvoja ķīlnieku, tiks atbrīvota no kriminālatbildības," — sacīja aģentūras avots.

Pēc viņa teiktā, likums paredz sodu tikai tad, ja ķīlnieku sagrābšanas laikā tika veikti citi pārkāpumi: nelikumīga ieroču aprite, miesas bojājumu nodarīšana vai citi. Taču vīrietis nav lietojis vardarbību, un bankā ierādījās ar mulāžu.

Nopratināšanas laikā Petrosjans paziņojis, ka viņš negribēja nevienu nogalināt, bet pievērst uzmanību bankrotu problēmām. Šodien tiesa lems par Petrosjana arestu.

Ziņu lente
0