Krievu sportisti Paralimpiādē nepiedalīsies

© Sputnik / Anton DenisovРоссийская паралимпийская сборная во время церемонии подъема флага России в Паралимпийской деревне в Лондоне
Российская паралимпийская сборная во время церемонии подъема флага России в Паралимпийской деревне в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta Arbitrāžas tiesa ir apstiprinājusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu par Krievijas paralimpiskās izlases atstādināšanu no dalības Paralimpiādē Riodežaneiro. Krievijas Paralimpiskās komitejas apelācija ir noraidīta.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums nosaka, ka Krievijas sportisti nevarēs piedalīties 2016. gada Paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. 18. jūlijā Toronto Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā komisija, ko vadīja Ričards Maklarens, saskaņā ar veiktās izmeklēšanas rezultātiem paziņoja, ka Krievijā darbojusies valsts vadīta dopinga pielietošanas sistēma. Ziņojumā tika minēta informācija par 35 pozitīvām dopinga analīzēm paralimpiskajā sportā, kas pazudušas laikā no 2012. līdz 2015. gadam. Pēc tam WADA ieteica SPK atstādināt Krievijas Paralimpisko komiteju no dalības 2016. gada Paralimpiādē, kas notiks no 7. līdz 18. septembrim. 

7. augustā Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) vadītājs Filips Kreivens paziņoja, ka komiteja vienbalsīgi nolēmusi atstādināt Krievijas paralimpisko izlasi no spēlēm Riodežaneiro un atņemt biedra tiesības Krievijas Paralimpiskajai komitejai.

15. augustā Krievijas Paralimpiskā komiteja iesniedza apelāciju CAS. KPK prezidents Vladimirs Lukins un izpildkomitejas loceklis Mihails Terentjevs nešaubījās par to, ka CAS pieņems taisnīgu lēmumu Krievijas paralimpiešu lietā.

Šodien apelācija tika noraidīta. Neskatoties uz atbalstu, kas izvērsās sociālajos tīklos, krievu paralimpiešiem šogad neizdosies pacīnīties par medaļām.

Ziņu lente
0