Krievijas valdība komentē ASV prezidenta izteikumus Sīrijas jautājumā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva
Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Nacionālās drošības padomes sēdes ASV prezidents Baraks Obama pavēstīja, ka valsts nav pārliecināta, vai Krievijai Sīrijā varot uzticēties un par iespējamo neveiksmi pamiera noslēgšanā jau iepriekš vaino Krieviju.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja, komentējot pret Krieviju vērstās ASV prezidenta Baraka Obamas apsūdzības jautājumā par situāciju Sīrijā, paziņoja, ka "Krievija pilda visu laiku lielāko humanitārās palīdzības un glābšanas misiju."

"Nav nekā dārgāka kā dzīvība, lai pie kādas tautības piederētu cilvēks un cik vecs viņš būtu. Mūsu valsts un mūsu tautas acīs humanitārā palīdzība Sīrijas tautai — tā ir mūsu līdzjūtība un sāpes, glābiņš un palīdzība, tā ir mūsu vēsturiskā izvēle — aizsardzība no vardarbības un agresijas, tā ir mūsu ētiskā pozīcija," — uzsvēra deputāte sarunā ar žurnālistiem.

ASV prezidents Baraks Obama, uzstājoties Pentagonā pēc Nacionālās drošības padomes sēdes, pauda šaubas par to, vai Krievijai iespējams uzticēties, un pavēstīja, ka iespējamā neveiksme pamiera noslēgšanas procesā gulsies uz Krievijas pleciem.

Apšaudes pārtraukšanas režīms Sīrijā stājās spēkā 27. februārī. Pamiers neattiecas uz vairākās pasaulēs aizliegtajām organizācijām — "Islāma valsti", "Džabhat an Nusra" (kas nomainījusi nosaukumu pret "Džabhat Fatah aš Šam") un citiem formējumiem, ko ANO Drošības padome atzinusi par terorististiem veidojumiem.

Pašlaik Krievija līdz ar Sīrijas valdību īsteno plaša mēroga humanitāro operāciju, kuras mērķis ir sniegt atbalstu civiliedzīvotājiem Alepo pilsētā. Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Sergejs Šoigu paziņoja, ka izejai no pilsētas tiks izveidoti trīs koridori civiliedzīvotājiem un kaujiniekiem, kas nolēmuši padoties, kā arī vēl viens koridots kaujiniekiem ar ieročiem un tehniku.

Ziņu lente
0