Isinbajeva iesniegs Eiropas Cilvēktiesību tiesā prasību pret SOK

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olimpiskā čempione Jeļena Isinbajeva vēlas griezties Eiropas Cilvēktiesību tiesā ar sūdzību par Starptautiskās Olimpiskās komitejas izpildkomitejas lēmumu, kas nepieļauj krievu vieglatlētiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā ar sūdzību par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas lēmumu, kas neļauj viņai un citiem krievu vieglatlētiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

SOK izpildkomiteja Lozannā pieņēma lēmumu neatstādināt Krievijas izlasi no XXXI vasaras Olimpiskajām spēlēm, un uzticēt starptautiskajām federācijām tiesības izlemt, kuri krievu sportisti var doties uz Riodežaneiro. Pie tam SOK lēmumā teikts, ka Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) jau pieņēmusi atbilstošo lēmumu par Krievijas vieglatlētiem. Agrāk IAAF ļāva piedalīties Olimpiādē tikai tāllēcējai Darjai Klišinai, kura trenējas ASV.

Российская спортсменка Елена Исинбаева. - Sputnik Latvija
Isinbajeva vēl Krievijas izlasei tādus rezultātus, lai visa pasaule nodrebētu

"Pēc notikušā Ļena vērsīsies Strasbūras cilvēktiesību tiesā, jo (SOK izpildkomitejas) lēmums attiecībā pret viņu un visu komandu ir prettiesisks, — paskaidroja sportistes treneris Jevgēņijs Trofimovs. – Taču viņu ļoti pārsteidza tas, kā (par SOK lēmumu) reaģēja mūsu vadība. Viņi tikai rokas paplēta."

Trofimovs piebilda, ka pašlaik Jeļena Isinbajeva turpina treniņus.

Ziņu lente
0