Mediji ziņo, ka Krievija atstādināta no Olimpiskajām spēlēm

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskā Olimpiskā komiteja vadītājs Tomass Bahs. Foto no arhīva
Starptautiskā Olimpiskā komiteja vadītājs Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas avots Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā informējis presi par to jau pirms komitejas oficiālā lēmuma publikācijas.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Britu izdevuma The Mail on Sunday rīcībā esošā informācija liecina, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieņems lēmumu atstādināt visu Krievijas izlasi no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, vēsta RIA Novosti.

Bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Gorbačovs lūdz SOK nesodīt nevainīgus sportistus

Šodien SOK izpildkomiteja Lozannā organizēs telefona konferenci un pieņemts lēmumu par to, vai nepieciešams Krievijas izlasi atstādināt no spēlēm Riodežaneiro saskaņā ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ieteikumu. Aģentūras komisija īpašā atskaitē ziņoja, ka Krievijas Federālais Drošības dienests un Sporta ministrija slēpuši nacionālās izlases dopinga analīžu rezultātus.

Informācijas avots pavēstījis preses izdevumam, ka visas Krievijas izlases diskvalifikācijas mērķis ir parādīt, ka dopinga lietošana ir uzbrukums sporta vienotībai. Lēmums nozīmēs, ka Krievijas izlasei liegta iespēja piedalīties ne tikai spēlēs Rio, bet arī, iespējams, 2018. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

"Tomēr SOK vadītājs Tomass Bahs vēlas izskatīt jautājumu par atsevišķu sportistu tiesībām," — piezīmējis informācijas avots.

Iepriekš Maskavas Antidopinga laboratorijas bijušais vadītājs Grigorijs Rodčenkovs intervijā The New York Times pastāstīja, ka vismaz 15 krievu sportisti, kas izcīnījuši olimpiskās medaļas Sočos, piedalījušies Krievijas "dopinga programmā".

Pēc Rodčenkova izteikumiem WADA organizēja izmeklēšanu, un 18. jūlijā tika publicēts komisijas ziņojums.

Agrāk Krievijas telekanāls NTV organizēja WADA un USADA izjokošanu pa telefonu. Sarunas gaidā sporta amatpersonas atzinās, ka dopinga lietošanu krievu atlētu vidū pierāda tikai Rodčenkova vārdi.

Ziņu lente
0