Krievijas ĀM informē par Krievijas un NATO Padomes dienas kārtību

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un NATO pastāvīgo pārstāvju apspriede Briselē notiks 13. jūlijā. Tajā tiks izskatīts alianses lēmums par tālāko militārās klātbūtnes paplašināšanos un tā sekām no drošības viedokļa, informēja Krievijas Ārlietu ministrija.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Krievijas un NATO Padomes tikšanās laikā tiks apspriests Ziemeļatlantijas alianses lēmums par militārās klātbūtnes paplašināšanos "austrumu flangā" un sekas no Eiropas drošības viedokļa, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Izskatot citus jautājumus, kas attiecas uz karadarbību, Krievija vēlas uzsākt diskusiju par ierosinājumu, ko izteica mūsu partneri Somijā, par tā saucamo "Nīnistes plānu", kura mērķis ir sekmēt aviācijas drošību Baltijas jūras reģionā, kā arī pievērst uzmanību stratēģiskās stabilitātes apdraudējumam ASV un NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas izveides rezultātā Eiropā," – pavēstīja Marija Zaharova.

Diplomāti plāno apspriest arī apstākļus Ukrainā, situāciju, kāda izveidojusies Afganistānā, un reģionālos terorisma draudus, viņa piebilda.

Солдаты НАТО на полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
Kā Krievija atbildēs uz NATO bataljoniem

Krievijas un NATO Padomes sēde notiks 13. jūlijā Briselē.

Attiecības Krievijas un Ziemeļatlantijas alianses starpā saasinājās 2014. gada martā, pēc Krimas pievienošanās Krievijai. Tolaik tika apturēta Krievijas un NATO Padomes darbība – tās nākamā sēde notika tikai šī gada aprīlī.

NATO samitā Varšavā sabiedrotie dienojās nosūtīt uz Baltijas valstīm un Poliju četrus alianses bataljonus. Tos veidos 800-1200 cilvēki.

Krievijas valdība jau vairākkārt ir kritiski izteikusies par NATO klātbūtnes paplašināšanās plāniem un uzsver, ka nav ieinteresēta saasināt konfrontāciju, taču ir gatava adekvāti reaģēt uz Rietumu pasākumiem.

Ziņu lente
0