Krievijas aizsardzības ministrs atvaļinājis Baltijas flotes komandierus

© Sputnik / Ramil SitdikovKrievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu. Foto no arhīva
Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par nevērību militārās sagatavošanas darbā un dezinformāciju ziņojumos no posteņiem atcelti un no militārā dienesta atvaļināts Baltijas flotes komandieris, flotes štāba priekšnieks un vairākas citas amatpersonas.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Baltijas flotes komandieris un štāba priekšnieks atstādināti no saviem posteņiem par nevērību militārās sagatavošanas darbā un patiesās situācijas sagrozīšanu ziņojumos.

Aizsardzības ministrijas kolēģijas izbraukuma sēdē Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu pieņēmis lēmumu atstādināt no amata Baltijas flotes komandējošā sastāva pārstāvjus. Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē tika apspriesti Baltijas flotes daļu, vienību un komandieru pārbaudes rezultāti, kas tika veikta saskaņā ar Krievijas AM vadītāja pavēli.

"Atbilstoši pārbaudes rezultātiem un to apspriedei kolēģijā aizsardzības ministrs atstādinājis no posteņiem Baltijas flotes komandieri, flotes štāba priekšnieku un vairākas citas amatpersonas par nopietnu nolaidību militārās sagatavošanas darbā, kā arī patiesās situācijas sagrozīšanu ziņojumos. Iesniegts ieteikums atstādināt viņus no posteņiem un atvaļināt no militārā dienesta," – teikts ziņojumā.

Atomledlauzis Arktika - Sputnik Latvija
Sanktpēterburgā ūdenī nolaists varenākais atomledlauzis pasaulē

Amatpersonas sodītas par nopietniem pārkāpumiem karaspēku militārās sagatavošanas ikdienas darbā. Minētie komandieri nav veikuši personālsastāva izmitināšanas apstākļu uzlabošanai nepieciešamos pasākumus, nav izrādījuši vēlēšanos parūpēties par padotajiem, kā arī savos ziņojumos snieguši sagrozītu un patiesajai situācijai neatbilstošu informāciju.

"Aizsardzības ministrs uzdevis īsākajā laikā apstiprināt plānu trūkumu novēršanai, īstenot to un šī gada beigās veikt Baltijas flotes atkārtotu pārbaudi," – teikts ziņojumā.

Šī gada aprīlī Rietumu kara apgabala komandieris ģenerālpulkvedis Andrejs Kartapolovs veica Baltijas flotes objektu inspekciju Kaļiņingradas apgabalā. Pārbaudes gaitā RKA komandieris izvērtēja materiāltehniskās bāzes, vienību kazarmu un dzīvojamā fonda stāvokli, pārbaudīja bruņojuma, militārās tehnikas, munīcijas, degvielas un smērvielu uzglabāšanas un ekspluatācijas atlbilstību noteikumiem.

Marta beigās Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pārbaudīja Baltijas flotes jūras kājnieku izlūkošanas vienību sagatavotību. Speciālo uzdevumu vienības sekmīgi izpildīja tādus uzdevumus, kā desantēšanās ūdeni no ātrgaitas laivas, slēpta izkāpšana no ūdens un nosacītā pretinieka armijas patruļas iznīcināšana

Ziņu lente
0