ASV delegācija tikās ar Krimas vadību

© Sputnik / Sergey MalgavkoШишки на сосне в поселке Гаспра в Крыму
Шишки на сосне в поселке Гаспра в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Krimā biznesa vizītē ieradās delegācija no ASV, ko vadīja Pilsonisko iniciatīvu centra dibinātāja un prezidente Šārona Tenisone.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Delegācijas sastāvā bija aptuveni desmit sabiedriskie darbinieki, bijušie ierēdņi un pasniedzēji.

Pirmais oficiālais pasākums noritēja 21. jūnijā – delegācija tikās ar Simferopoles pilsētas padomes priekšsēdētāju Viktoru Agejevu un pilsētas administrācijas vadītāju Genādiju Baharevu.

Dženovas pilsēta. Ligurija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēl viena Itālijas reģiona padome izskatīs rezolūciju par Krimas atzīšanu

"Vispirms es gribētu īpaši izcelt jūsu drosmi. Mēs apzināmies, cik svarīgas ir pilsoniskās iniciatīvas tieši mūsu apstākļos. Ceru, ka sarunās ar mums jūs pārliecināsieties, ka Krimas iedzīvotāji, neatkarīgi no viņu reliģiskās pārliecības un nacionalitātes, ir vienoti un ceļ jaunu Krimu," — teica Baharevs tikšanās laikā.

Viņš īpaši uzsvēra, ka Krimas varas iestādes ir atvērtas saziņai ar ārzemju delegācijām.

Savukārt Šārona Tenisone pateicās Simferopoles varas iestādēm par laipno uzņemšanu.

"Es jūtos glaimota par šo tikšanos. Man jāatzīst, ka tā ir vislabākā delegācija, ko es jebkad būtu varējusi pie jums atvest. Šeit ir cilvēki, kuri ieņēmuši ļoti augstus amatus ASV valdībā. Mēs visi esam šeit, jo vēlamies veidot labas attiecības starp mūsu valstīm. Mēs izmantosim visas iespējas, lai pastāstītu, kas patiesībā šeit Krimā notiek, jo esam te bijuši," — teica Tenisone.

Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Imants Kalniņš: Krima nekad nav bijusi Ukrainas zeme

ASV armijas atvaļināta pulkvede, bijusī ASV Valsts departamenta ierēdne Anna Raita, kura ieradās Krimā amerikāņu delegācijas sastāvā, nosauca Rietumu sankcijas pret Krimu par "netaisnām un necilvēcīgām". Pēc Raitas vārdiem, ASV un ES sankcijas, kas vērstas uz Krimas izolāciju, izraisa lielu satraukumu.

"Mēs pārstāvam biedrības no dažādiem Savienoto Valstu štatiem — Vašingtonas, Oregonas, Kalifornijas, Ņujorkas. Mēs esam gatavi sadarboties un informēt visus, ka šīs sankcijas necilvēcīgas un netaisnas," — pastāstīja Raita, tiekoties ar Simferopoles vadību.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Padome uz 12 mēnešiem — līdz 2017. gada 23. jūnijam pagarināja sankcijas pret Krimu un Sevastopoli, īstenojot stratēģiju, kuras mērķis ir neatzīt Krimas pievienošanos Krievijai.

Марин Ле Пен - Sputnik Latvija
Lepēna solīja atzīt Krimu par Krievijas teritoriju, ja kļūs par Francijas prezidenti

Krima no jauna kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā veiktā referenduma, kurā vairākums iedzīvotāju atbalstīja atkalapvienošanos ar Krieviju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt ir norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem. Krievija pieņēma šo izvēli un lēmumu — tā ir realitāte, ar kuru jārēķinās.

Pēdējā laikā pussalu apmeklējušas vairāku ārzemju valstu delegācijas. Maijā Krimu apmeklēja itāļu parlamentāriešu grupa, kā arī oficiālā delegācija no Vācijas, kuras sastāvā bija politiķi un biznesmeņi.

Ziņu lente
0