Krievijas izlase dosies uz Olimpiskajām spēlēm nepilnā sastāvā

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasЧаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады
Чаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu vieglatlēti Olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies, taču pārējiem izlases dalībniekiem vēl ir iespēja. Starptautiskā Olimpiskā komiteja neizmantoja kolektīvās atbildības principu un neatstādināja no Olimpiskajām spēlēm visu izlases komandu.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir nolēmusi neatstādināt visus Krievijas sportistus no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, preses konferencē paziņoja organizācijas prezidents Tomass Bahs.

Президент Международного олимпийского комитета Томас Бах - Sputnik Latvija
Kremlī komentēja baumas par Putina konsultācijām ar Starptautiskās olimpiskās komitejas vadītāju.

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) pagājušajā nedēļā saglabāja Krievijas vieglatlētikas federācijas diskvalifikāciju par daudziem dopinga lietošanas gadījumiem, tātad Krievijas vieglatlēti joprojām netiks pielaisti starptautiskajās sacensībās. Samitā Lozannā SOK atbalstīja IAAF lēmumu.

SOK vadītājs Tomass Bahs norādīja, ka sankcijas tiks attiecinātas ne tikai uz vieglatlētiem, kuri pieķerti dopinga lietošanā, bet arī uz amatpersonām un ārstiem, kas iesaistīti pārkāpumos.

SOK lēmumam ir ieteikuma raksturs. Krievijas vieglatlētikas federācija izvērtē iespēju iesniegt sūdzību Sporta šķīrējtiesā Lozannā, lai apstrīdētu IAAF lēmumu. Arī katram sportistam ir tiesības iesniegt apelāciju.

Krievijas Valsts domē aizliegums piedalīties sacensībās sportistiem, kas nav saistīti ar dopingu, iepriekš tika nosaukts par "politisko ieroci no vēstures izgāztuves", kas pārkāpj atlētu tiesības un olimpiskās kustības principus.

Олимпийский и бразильский флаги - Sputnik Latvija
Rio var bankrotēt līdz Olimpiskām spēlēm

Otrdien SOK Lozannā organizēja īpašu apspriedi jautājumā par to, vai atsevišķi sportisti ir pelnījuši individuālu pieeju, vai viņiem nāksies uzņemties kolektīvu atbildību. Maijā Tomass Bahs pieļāva, ka no Olimpiskajām spēlēm, iespējams, tiks atstādināta visa Krievijas izlase.

"Krievijas Olimpiskā komiteja nav atstādināta. Ja ir sportisti, kas kvalificējušies (Olimpiskajām spēlēm – red.) viņi piedalīsies sacensībās kā Krievijas Olimpiskās komitejas komanda," – paskaidroja Bahs preses konferencē.

Ziņu lente
0