Putins: Krievija ir spiesta reaģēt uz NATO agresīvo retoriku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varšavas samita laikā NATO plāno pieņemt lēmumu par militārās klātbūtnes palielināšanu Austrumeiropā un Baltijas valstīs.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Krievija ir spiesta atbildēt uz NATO agresīvās retorikas pastiprināšanos, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Samitā Varšavā dalībvalstis pieņems galīgo lēmumu par alianses militāro spēku izvietošanu austrumu flangā. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs informēja, ka alianses spēku bataljonus paredzēts uz rotācijas pamata izvietot Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Putinam žēl, ka ASV prezidenta vēlēšanās "Krievijas jautājums" kalpo par "tirgošanas rīku"

"Pagaidām, tieši tāpat kā Otrā pasaules kara priekšvakarā, mēs neredzam pozitīvu atbildes reakciju. Gluži pretēji, NATO pastiprina savu agresīvo retoriku un agresīvās darbības pie mūsu robežām. Šajos apstākļos mums jāvelta īpaša uzmanība uzdevumiem, kas saistīti ar mūsu valsts drošību," — teica Putins, uzstājoties Valsts domē.

Gaidāmā karaspēku klātbūtnes palielināšana Austrumeiropā un Baltijas valstīs ir lielākā kopš aukstā kara laika. NATO to aizbildina ar šķietamajiem draudiem no Krievijas puses.

Maskava vairākkārt ir norādījusi, ka nav ieinteresēta panākt saspīlējuma eskalāciju, tomēr ir gatava adekvāti atbildēt uz Rietumu rīcību. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs īpaši uzsvēra, ka valsts atbildēs uz jebkādu Krievijas nacionālās drošības apdraudējumu, taču cer, ka NATO darbībās pārsvaru gūs veselais saprāts.

Ziņu lente
0