Pasaules Banka uzlabo Krievijas ekonomikas lejupslīdes prognozi 2016. gadam

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasПроверка долларов
Проверка долларов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Banka aprīļa ziņojumā globālo naftas cenu krituma dēļ pasliktināja ekonomikas lejupslīdes prognozi Krievijā 2016. gadam līdz 1,9% no decembra rādītāja – 0,7%.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Pasaules Banka uzlaboja Krievijas ekonomikas lejupslīdes prognozi par 0,7 procentpunktiem – līdz kritumam 1,2% apmērā. Prognoze 2017. gadam ir uzlabota par 0,3 procentpunktiem – līdz IKP pieaugumam 1,4% apmērā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz bankas Global Economic Prospects jūnija pārskatu.

Bankas infografika apliecina, ka 2018. gadā Krievijas IKP pieaugs par 1,8%.

Допинг-контроль - Sputnik Latvija
FIB izmeklē iespējamos ASV banku sakarus ar Krievijas "dopinga programmu"

Iepriekšējais Pasaules Bankas ziņojums tika publicēts aprīlī. Toreiz eksperti pasliktināja Krievijas ekonomikas lejupslīdes prognozi 2016. gadam līdz 1,9% (decembrī — 0,7%). Analītiķu pesimisma iemesls bija pasaules naftas cenu kritums. Vienlaikus 2017. gadā bija plānots IKP pieauguma par 1,1%.

Pasaules Banka ir specializēta ANO iestāde, kas izveidota ar starptautiskās ekonomiskās attīstības mērķi. Kopā ar SVF tā ir viena no vadošajām starptautiskajām finanšu organizācijām.

Nesen savas prognozes par Krievijas ekonomikas lejupslīdi uzlaboja arī Šveices banka Credit Suisse. Pēc šveiciešu domām, valsts IKP samazināsies tikai par 0,3% nevis par 1,5%, kā tika ieplānots iepriekš.

Līdz šim Krievijas ekonomikas atjaunošanu prognozēja arī starptautiskās reitingu aģentūras Moody ’ s Investors Service eksperti. Jaunajā organizācijas ziņojumā teikts, ka kritums var beigties viena vai divu ceturkšņu laikā.

Ziņu lente
0