Maskavā darbu sācis starptautisks mediju forums

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasФорум "Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом"
Форум Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Forumā "Žurnālistikas jaunā ēra: atvadas no pamata tendencēm" mediju eksperti no 30 pasaules valstīm apspriež mediju tirgus tendences un cenšas atklāt likumsakarības, kas regulē tā saucamā "meinstrīma noslēguma" laikmeta attīstību.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Šodien Maskavā darbu sāka starptautiskais mediju forums "Žurnālistikas jaunā ēra: atvadas no pamata tendencēm".
Forums tika organizēts par godu leģendārā Padomju informācijas biroja 75. gadadienai. Padomju informācijas birojs ir lielāko starptautisko Krievijas informācijas aģentūru "ciltstēvs".

Forumā piedalās mediju eksperti no 30 pasaules valstīm, ieskaitot ASV, Lielbritāniju, Franciju, Indiju, Ķīnu, Armēniju, Ēģipti, Azerbaidžānu un AAE.

Pirmo dienu atklāja sesija "Žurnālists meinstrīma noslēguma laikmetā", kuras ietvaros Krievijas un ārvalstu eksperti analizē mediju tirgus tendences un apspriež tā saucamā "meinstrīma noslēguma laikmeta" parādību, cenšoties atklāt tās attīstības likumsakarības.

Pirmajā dienā forumā uzstāsies informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs (Krievija), Krievijas Sakaru un masu komunikāciju ministra vietnieks Aleksejs Volins, mediju grupas Al Mayadeen TV direktoru padomes priekšsēdētājs Hasans Bens Džidovs (Libāna), žurnāliste Eva Golindžera (ASV), Sīrijas arābu informatīvas aģentūras SANA ģenerāldirektors un galvenais redaktors Ahmads Dava, Krievijas ĀM pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un tiesības virsvadības jautājumos Konstantīns Dolgovs, UNESCO ģenerāldirektora vietnieks komunikācijas un informācijas jautājumos Franks La Rī (Francija) un The Telegraph Media Group eksperts ekonomikas jautājumos Liams Haligans (Lielbritānija).

Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Džulians Asanžs uzstāsies starptautiskajā mediju forumā Maskavā

Gaidāms, ka foruma laikā tiks parakstītas vadošo starptautisko plašsaziņas līdzekļu sadarbības vienošanās.

Foruma mērķis ir vienkāršs un vienlaikus sarežģīts — definēt un apspriest procesus, kas notiek mūsdienu medijos visā pasaulē, atrast kopējās tendences un izprast atšķirības. Jautājumi, uz kuriem mēģinās atrast atbildes mēdiju eksperti, ir raksturīgi žurnālistikai gan Krievijā, gan ārvalstīs.

Kādi ir profesionāli mediju standarti meinstrīma noslēguma laikmetā? Kā top jauni mediji? Kādi faktori un tehnoloģijas ietekmē žurnālistu darbu? Kur sākas un beidzas informācijas izplatīšanas brīvība? Kā interneta mediji un digitālie projekti iekļaujas jaunajā mediju realitātē?

Ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ir starptautiska mediju grupa, kuras mērķis ir operatīvas, apsvērtas un objektīvas informācijas sniegšana par notikumiem visā pasaulē, informācijas sniegšana auditorijai par dažādiem viedokļiem.
Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" iekļauj aģentūras informatīvo resursu līniju: RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvižimostj, Praim, RIA Reiting, InoSMI.

Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ieņem vadošo vietu Krievijas plašsaziņas līdzekļu vidū tās izmantoto citātu ziņā un pakāpeniski pieaug tās zīmolu publicētās informācijas izmantošanas līmenis ārvalstīs. Aģentūra ir viena no visplašāk citējamajiem informācijas avotiem sociālajos tīklos un blogosfērā Krievijā.

Ziņu lente
0