Putins nosauca par kaitīgu ES vēlmi interesēties tikai par sevi

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības atjaunošanai ir jāpievērš uzmanība otras puses viedoklim un interesēm, uzskata Krievijas prezidents. Vladimirs Putins ir pārliecināts, ka neatrisināmu problēmu Krievijas un ES attiecībās nav.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins rakstā grieķu avīzē "Katimerini" vēsta, ka nepieciešams atgriezties pie Krievijas un ES daudzveidīgajām partnerattiecībām. Krievijas prezidenta vizīte Grieķijā notiks 27.-28. maijā.

"Krievija ņem vērā nepieciešamību veidot līdztiesīgu partneru dialogu ar Eiropas Savienību un apspriest plašu jautājumu loku: no vīzu liberalizācijas līdz enerģētiskās alianses veidošanai. Taču mēs pagaidām neredzam, ka kolēģi Eiropā arī būtu gatavi izvēlēties šo savstarpēji izdevīgo un perspektīvo ceļu," – uzsvēra Krievijas valsts galva.

Viņš piebilda, ka "pašlaik Krievija un Eiropas Savienība ir nonākušas krustcelēs, un būtu jāatbild uz jautājumu: kāda, pēc mūsu domām, ir mūsu attiecību nākotne, kādā virzienā mēs vēlamies doties."

Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Donalds Tusks: ES bez diskusijām pagarinās sankcijas pret Krieviju

"Vienlaikus uzskatām, ka mūsu attiecībās  ar ES nav neatrisināmu problēmu. Vajag tikai atteikties no kaitīgās loģikas "spēle vienos vārtos" un ņemt vērā abu pušu viedokli un intereses, lai atgrieztos uz daudzveidīgo partnerattiecību ceļa," – teikts Krievijas prezidenta rakstā.

Krievijas un rietumvalstu attiecības  pasliktinājās, iestājoties krīzei Ukrainā. 2014. gada jūlija beigās ES un ASV pēc sankcijām, kas bija vērstas pret atsevišķām fiziskajām personām un uzņēmumiem, ieviesa sankcijas pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem. Par atbildi Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas iesaistījušās pret to vērstajās akcijās.  2015. gada jūnijā, atbildot uz sankciju termiņa pagarināšanu, arī Krievija uz vienu gadu – līdz 2016. gada 5. augustam pagarināja pārtikas produktu embargo.

Ziņu lente
0