Kudrins: Krievijas ekonomika ir pārvarējusi "dibenu"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasStratēģisko risinājumu centra padomes priekšsēdētājs Aleksejs Kudrins. Foto no arhīva
Stratēģisko risinājumu centra padomes priekšsēdētājs Aleksejs Kudrins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ekonomikas pašreizējais modelis jau ir novecojis, bet jaunais vēl nav izstrādāts, tāpēc ekonomika ir apdraudēta – tā var palikt "dibenā", uzskata Krievijas bijušais finanšu ministrs, Stratēģisko risinājumu centra padomes priekšsēdētājs Aleksejs Kudrins.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik."Var teikt, ka "dibens" ir pārvarēts. Visticamākais, mēs pašlaik esam netālu no šī punkta. Taču diemžēl pašreizējais ekonomikas modelis ir novecojis, bet jaunais vēl nav izveidojies, tāpēc mēs paliksim "dibenā" pat pēc tam, kad būsim to pārvarējuši," – paskaidroja Kudrins teleprogrammas "Vesti v subbotu" ("Sestdienas ziņas") ēterā.

Kalkulators un eiro - Sputnik Latvija
SVF: pozitīva izaugsme Krievijā veicinās Baltijas ekonomiku

Kudrins vēl joprojām uzskata, ka pensijas vecums Krievijā ir jāpaaugstina.

"Es atbalstu 63 gadu vecumu. Tas ir kopīgais vecums, kam pakāpeniski jākļūst par pensijas vecumu vīriešiem un sievietēm. Tas nenotiks pašlaik. Pat gadījumā, ja pensijas vecumu palielināsim pa pusgadam, vīriešu pensijas vecums tiks sasniegts pēc 6 gadiem, bet sieviešu – vēl ilgāk," – viņš atzina.

"Vārdu sakot, pašlaik mūsu perspektīvā un ekonomikā vissvarīgākā ir ekonomikas izaugsme. Mums nevajadzētu nonākt pie ekonomikas izaugsmes viena vai divu gadu laikā – tas būtu kā uzpūst kārtējo burbuli. Pie mums būs zināma aktivitāte, bet pēc tam – jauns kritums. Šobrīd to, pēc būtības, piedāvā daudzas receptes. Atkal iepludināsim naudu, kāds kaut ko pasūtīs. Taču pēc diviem gadiem šis avots, šis azarts pazudīs," – piebilda Kudrins.

Pēc bijušā finanšu ministra domām, Krievijas ekonomikai joprojām trūkst apņēmības.

"Ziniet, esmu kļuvis gudrāks. Nē, man šķiet, mūsu ekonomikai pašlaik trūkst apņēmības. Mēs atliekam svarīgas reformas. Rezultātā tiek atlikts arī ekonomiskās izaugsmes sākums," – viņš secināja.

Ziņu lente
0